Rize Artvin Havalimanı’nın açılmasının ardından İstanbul’dan Trabzon Havalimanı'na düzenlenen uçak sefer sayılarında artışa gidilmiş ve her gün İstanbul’dan Trabzon’a en az 14, en fazla ise 19 sefer konulmuştu. Rize Artvin Havalimanı sefer sayılarının yetersiz olmasına rağmen Rize Artvin Havalimanı’na sefer konulmayarak Trabzon Havalimanı seferlerinin artırılması ve Rize Artvin Havalimanı’nı kullanmak isteyenlerin Trabzon Havalimanı’na zorunlu yolculuğa yönlendirilmesi tepki çekmişti. Tepkiler üzerine İstanbul’dan Trabzon’a olan sefer sayıları düşürülürken Rize’ye olan sefer sayısı ise 1 artırıldı.

THY’nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 1-7 Haziran tarihleri arasında İstanbul’dan Trabzon’a günde en fazla 13, en az 9 sefer düzenlenmesine gidildi. Daha önce THY’nin İstanbul Havalimanı’ndan günde 12’ye çıkardığı sefer sayısı 8 ile 10 arasına düşürülürken, 7’ye çıkarılan AnadoluJet’in Sabiha Gökçen seferleri ise 0-5 arasına indirildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 2 Haziran tarihinden itibaren Sabiha Gökçen’den Rize Artvin Havalimanı’na günlük 2 sefer düzenleneceği duyurulmasına rağmen THY’nin internet sitesinde her gün 2 seferin olmadığı haftanın 4 günü 2 sefere yer verildiği 3 günü ise tek seferin yapılacağı bilgisi yer aldı.

Ayrıca, Rize Artvin Havalimanı'na İzmir, Bursa, Kocaeli, Adana, Antalya gibi büyükşehirlerden sefer konulmadığı için Rize Artvin Havalimanını kullanmak isteyen yolcular ile Ankara Esenboğa Havalimanı sefer saatleri sabah akşam şeklinde düzenlenmediğinden yolcuların mağduriyetleri ve Trabzon Havalimanı'nı kullanmaya zorlanmaları devam ediyor.

Kaynak: Olay53

Editör: HABER MERKEZİ