Bir önceki belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen zamanında yapılan Çayeli Meydan Projesi kapsamında Çayeli Ahmet Mesut Yılmaz Parkı içerisinde uzun zamandır ne olarak kullanılacağı merak konusu olan kamuoyunda Kitap Kafe olarak bilinen sosyal tesis için Belediye Meclisi'nden karar çıktı.

Plan Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Ragıp Çataklı tarafından okunan komisyon raporu sonucunda proje oylama yapılarak kabul edildi. Sosyal tesis, Belediye bünyesinde kurulan Çaykent Şirketi'ne aylık 5 bin liraya kiralandı. Proje hizmete gireceği tarihi beklemeye başladı. 

Toplantıda konuşma yapan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi: "Eski Camii önünde bulunan park alanı içerisinde zaman zaman sosyal etkinlikler ve kitap kafe olarak kullanılmış alanı, Belediyemize ait Çaykent Şirketi tarafından önümüzdeki dönemlerde bir bahçe olacak.Daha öncede orada çay bahçesi vardı. Yine aynı mahiyette halkımızın hizmetine sunulacağı bir çay bahçesi olacak. Daha önce işletmesi Belediye Çalışanları Derneği adı altındaki kişilerdeydi. Şimdi o prosedürün dışında tamamiyle kurmuş olduğumuz Çaykent Şirketi tarafından işletilecek. Yani vatandaşın şöyle bir kaygısı var; belediye bir yere bir şey yapacağından kime verilecek kime avantaj sağlanacak algısı oluşuyor. Çayeli Belediyesi kendi şirketi tarafından Çayeli halkı için kullanacak. Aylık 5 bin lira gibi bir kira belirledik. Şirkette bizim. Verilen parayı şirkette bize verecek. Lazım olduğunda (para) biz ona veriyoruz o da bize veriyor." ifadelerini kullandı.

Editör: HABER MERKEZİ