Bir süredir yurtdışında bulunan Sedat Peker engelliler ile Üsküp’te bir araya geldi. 

Türkiye’de bulunduğu dönemde engelli vatandaşlara yaptığı desteklerle gündeme gelen Peker yurtdışında da sosyal sorumluluk çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İşte Peker’in sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflar ve katıldığı organizasyonla ilgili yaptığı açıklamaları;

Kıymetli dostlarım, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde adetim olduğu üzere Türkiye’deki etkinliklere katılarak engelli kardeşlerimize destek olma gayretinde olurdum.

Şükürler olsun ki bu sene de Makedonya’nın başkenti olan Üsküp şehrindeki SOS VITA derneğinin (Özel İhtiyaçlara Sahip Kişiler Derneği) etkinliğine katılabilme şerefine nail oldum.

Bu değerli kardeşlerimize çok miktarda akülü araç getirterek hediye edebilme şerefini yaşadım. Dernek başkanı Ertan Shakiri kardeşimin akülü araçları engelli kardeşlerimize dağıtırkenki adaleti beni çok duygulandırdı.
Makedon, Arnavut, Türk, Romen vatandaşlar arasında hiçbir ayırım gözetmeksizin adil olarak dağıttı (Din, Dil ayrımı yapmaksızın).

Ertan kardeşime geceden ayrılırken şunu söyledim, Dünya coğrafyasında gücü ve maddiyatı ele geçiren yöneticiler maalesef ki adaletten uzaklaşıyorlar. Senin bu yaklaşımın gelecek nesil Müslüman gençler için beni son derece ümitlendirdi.

Bu dünyada her ne yaparsan yap kardeşim ancak adaletten sakın vazgeçme diyerek dostane tavsiyemi kendisine ilettim. Adil insanların yöneteceği bir dünyada yaşamak dileğiyle...

Editör: HABER MERKEZİ