Rize Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Bursa Bölge Adliye Mahkeme Üyeliğine atandı. Rize’nin yeni Cumhuriyet Başsavcısı ise Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü oldu.

Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) yaz kararnamesiyle bölge adliye mahkemeleri ve adli yargıdaki toplam 780 hakim ve savcının görev yeri yeniden belirlendi. 

Başsavcı Köse, Bursa’dan geldi, Bursa’ya gitti.

15 Temmuz 2016 tarihinde darbecilerin gönderdiği sözde darbe emrine yönelik Türkiye'de ilk soruşturmayı açtıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izni ve YSK'nın tek kişilik kararnamesiyle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Bursa ili İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığından Rize Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Osman Köse, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) yaz kararnamesiyle Bursa Bölge Adliye Mahkeme Üyeliğine atandı.

Başsavcı  Köse, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Rize Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Mustafa Çelenk’in görevinin 4'üncü gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izni ile Rize’ye atanmış, Çelenk’in ise Rize’den Köse’nin yerine İnegöl’e ataması gerçekleşmişti. 

Mustafa Çelenk ise son atamayla İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Bursa Bölge Adliye Mahkeme Üyeliğine atanırken, Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

Ayrıca, Pazar Hâkimi  Berna Özcan Çelik, Menemen Hakimliğine atandı.

ÖNDER KEMAL SEKÜCÜ KİMDİR?

onder-kemal-sekucu-rize-cumhuriyet-bassavcisi.jpg

Rize’nin yeni Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, 15/11/1973 tarihinde Şebinkarahisar'da doğdu. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Sırasıyla Bartın, Kızıltepe/Mardin, Bozdoğan/Aydın, Tokat ve Yalova adliyelerinde Cumhuriyet savcısı ve Yalova Adliyesinde Cumhuriyet Başsavcısı Vekili olarak görev yaptı. 2016 Yaz Kararnamesi ile Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 
Editör: HABER MERKEZİ