Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, yaptığı yazılıu açıklama Memurlarımız için verilen 6 aylık zam sadece kasım enflasyonuna bile yenik düştü; memur maaşları 5 ayda resmi enflasyon karşısında %7,46 eridi” dedi.

Köseoğlu; “2021 yılının kasım ayına ilişkin enflasyon rakamları belli oldu. Buna göre kasım ayında tüketici fiyatları ortalama %3,51 oranında yükseldi; yıllık enflasyon %21,31 oldu. Memurlarımız için verilen 6 aylık zam sadece kasım enflasyonuna bile yenik düştü; memur maaşları 5 ayda resmi enflasyon karşısında %7,46 eridi” dedi.

2022 başında memur ve emeklilere 6 aylık dönem için %5 zam yapılacak diyen Köseoğlu, “bu zam ancak 1 aylık enflasyona yeter. Sonraki 5 ayda memur ve emeklilerin maaşı eriyecek hayat daha da zorlaşacak. Resmi rakamlar bile 2022 ve 2023 yıllarına ilişkin toplu sözleşmenin daha başlamadan hükmünü yitirdiğini gösteriyor”

Bu ekonomik şartlar altında bu maaşlar hakkaniyet, adalet ve ekonomik gerçeklerle bağdaşmıyor diyen Köseoğlu,  “birçok kesim için destekler getirildi, memurlar da kendileri için bir destek bekliyor. En düşük memur maşı asgari ücretin bile altında kalmak üzere. Yetkililer taleplerimizi görmezden gelirse 2022, memur ve emekli için daha da zorlaşacak, bu olumsuzluktan piyasalar da fazlasıyla nasibini alacak.  En azından 2022’nin memurlar için dayanılabilir bir yıl olması verilecek 1000 TL ek zamma ve üstüne %3’lük refah payına bağlı. Aileleriyle birlikte 25 milyonluk kitle, yüzünü güldürecek bir müjde bekliyor. Vatandaşın enflasyondan korunması için bu talep asla göz ardı edilemez, daha fazla ertelenemez” şeklinde açıklamada bulundu.
 

Editör: HABER MERKEZİ