Koronavirüsün yayılma hızı ve insan sağlığına etkisi, yaşadığımız bu dönemi uzun süre etkileyeceğe benziyor; çocuklarımıza, torunlarımıza yani gelecek nesillere anlatacağımız Dünyayı etkisi altına alan büyük bir olaya şahit oluyoruz. 

Geçmişte de yaşandı elbette; Kara Veba, Kolera, Tifo gibi birçok örnek var. Ama Koronavirüs devrim niteliğinde olmadı mı? Bu devrimin sebebi tabi ki içinde bulunduğumuz bu dönem, imkanlar, yani Teknoloji.. Her bir ülkenin günlük hasta sayısına ulaşmak, alınan önlemler ve birebir hastaların yaşadıklarını yanındaymışsın gibi izlemek...

Yeni Normal diye konuşmaya çoktan başladık, hazırlıklarımızı yapmaya başladık.. Esnafı, tekstilcisi, holding sahibi, çiftçisi, çalışanı, herkesin ayrı bir hazırlık içinde olduğu bir dönemdeyiz.. Umarım Yeni Normal'de Yeni Ben'ler de var olur.! 

Nedir mi bu Yeni Ben..! Daha önce fark etmediklerini fark etmiş olan insanlar.. 

Genci, yaşlısı demeden herkesin bu dönemdeki kendi benliklerini keşfetmesi ve Koronanın Mucizesini görmesini gerçekten çok isterim. 

Herkesin zorunlu evde kaldığı bu dönemde "Bu hayattaki amacım nedir?" diye kendine sormadan işlerin normale dönmesini gerçekten istemiyorum Hadi, geç değil, önümüzde yasaklar varken değerlendirin bu zamanı..

 - Bu hayatta neyi başarmak istiyorum?
 - Her gün yaptıklarımın hayattaki amacıma etkisi nedir?
 - Beni olumsuz etkileyen neler var etrafımda?
 - Ne olsa kendiniz için "Yeni Ben" i keşfetmiş olursunuz

Hadi sorun bu soruları kendinize.. Korkmayın verdiğiniz cevaplardan.. Farkında değil misiniz mucizenin? Bir daha gelir mi belli değil bu dönem.. 

Bu dönemden öyle boş çıkmak olmaz.. 

Tek seferde cevapta veremeyebilirsiniz ama ne olur düşünün bu soruların üstüne..