Kalyoncu, Türk milletinin şanlı tarihi boyunca vatanına, milletine, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlandığını ve bu değerlerine yönelen her türlü tehdidi canını ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bildiğini kaydetti.

5 Mart 1916’da Rus işgaline uğrayan Çayeli’nin 9 Mart 1918’de kurtarıldığını anımasatan Başkan Kalyoncu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Milli mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 9 Mart 1918’de Çayeli'ni de aydınlatmış ve Allah’ın izniyle ilçemiz düşman işgalinden kurtarılmıştır. Kahraman ecdadımızın torunları olarak bizlere düşen görev; tarihin her döneminde milletimizin gösterdiği bu azim, inanç ve kahramanlık destanını, gelecek nesillerimize doğru bir şekilde aktarmak, hepimizin asli görevlerinden olmalıdır. Bu düşüncelerle, güzel Çayeli'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümünü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bu güne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm hemşehrilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Editör: HABER MERKEZİ