Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Eski Başkanı İsmail Kahraman, Ardahan Üniversitesi kampüs içerisinde kız öğrencilere cinsel taciz girişiminde bulunduğu öne sürülen öğretim görevlisinin akrabası olduğu haberlerini yalanladı.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Çıldır Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Adalet Programında Rizeli öğretim görevlisi A.B.’nin kız öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), hakkında soruşturma açılan A.B.’nin görevinden uzaklaştırılmasına karar verdi. A.B.'nin eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın akrabası olduğu yönünde haberler yapıldı. Eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman, hiçbir yakınlığı bulunmadığı A.B. ile gayriahlaki bir içerikle ilişkilendirilmek istenmesini ahlak yoksunluğu ve şahsiyet fukaralığı olarak değerlendirdi.

Kahraman, hukuki süreci en kısa sürede başlatacağını belirttiği sosyal medyadan paylaştığı açıklamasında şunları kaydetti: “Ardahan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışan bir personel hakkında; bazı basın, yayın kuruluşları ve internet haber sitelerinde yer alan haberleri üzülerek müşahade ettim. Haberlere konu olan şahısla ilgili bir yakınlığım, en ufak bir bağım ve tanışıklığım olmadığı halde, gayriahlaki bir içerikle ilişkilendirmek suretiyle kamuoyuna yayın yapmak ve sosyal medyada paylaşımlarda bulunmak, ahlak yoksunluğu ve şahsiyet fukaralığıdır. Bu ve benzeri asparagas içeriklerle, etik anlayıştan yoksun asılsız haberlere ve paylaşımlarda bulunanlara kayıtsız kalmam mümkün değildir. Gereken hukuki süreç en kısa zamanda başlatılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
 

Editör: HABER MERKEZİ