AK Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan Çayeli siyasetiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Karahan, Çay Haber Gündem programında Ahmet Bayraktutan’ın sorularını yanıtladı. Başkan Karahan yaptığı açıklamada Çayeli siyasetine değindi.
İshak Karahan’ın satır başları;

-“300 Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak konut sözünü aldık.”

“İlçemizde birçok yatırım var. Ana hatlarıyla şöyle sıralayabiliriz. DSİ yatırımı anlamında ilçemizde devam eden yatırımların toplam maliyeti 200 trilyon çok göze gelen bir hizmet olmasa da devletimiz şu an Çayeli’ne 200 trilyon civarında bir DSİ dere ıslah yatırımı yapmış bulunuyor. Dere ıslah çalışmaları devam ediyor.”

“İlçemizde 88 tane afet konutunun ki bunların 64 tanesi Madenli’de 24 tanesi de Büyükköy’de olmak üzere ihalesi yapıldı. Müteahhitler bu çalışmalara başladı. Konutları en kısa sürede afetzedelerimizin hizmetine sunulacak. Aynı zamanda 2021 afetinden sonra Çevre Şehircilik Bakanımız, İçişleri Bakanımız ve Ulaştırma Bakanımız olmak üzere ilimiz Milletvekilleriyle beraber uzun süre bölgemizde kaldılar. Biz o sürede bakanımızdan 300 Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak konut sözünü aldık. Bunlar 150 tanesi Madenli’de, 80 tanesi ilçemizde, 70’e yakın Büyükköy’de olmak üzere bunlarında ihaleleri yapıldı. Sadece Çayeli’ndeki konut yeriyle ilgili vatandaşlarımızın bir itirazı var.” 

“Çayeli Merkezde (TOKİ) yapacağımız yer yeni hizmete açtığımız İmam Hatip Lisemizin yan tarafında. Aşıklar Çay Fabrikasının karşısında olan bölümle alakalı, yaklaşık 15 dönüm bir yer acele kamulaştırma kararı alındı. Vatandaşlarımızın itirazları oldu orada yaşam bölgesi var. O konuda sitemleri var. Onlara da saygı duyuyoruz.”

- “Çayeli’nin neresine gideceksiniz ki dereden bağımsız bir yer bulacaksınız.”

“Burada birçok insan yere itiraz ediyor kaygılarını ortaya oyuyor. Kaygılar konusunda itirazımız yok. Dereye çok yakın olduğundan den vurulan böyle bir projeyle ilgili alternatif yerlerimiziz de bir değerlendirmemiz gerekiyor. Bizim Çayeli merkezden akan üç tane deremiz var. Çayeli’nin neresine gideceksiniz ki dereden bağımsız bir yer bulacaksınız. Burada dereleri yok edemeyiz. Nereye gitseniz derenin etkisi altına kalabilecek bir potansiyel riskle karşı kaşıyasınız. Bu projeler tek aşamalı düşünülen sadece konut yapalım kaygısıyla yapılan işler değil. Bu bölgelerdeki dere ıslah çalışmaları da zaten yapılacak.”

“Belediye Başkanı bu projeye karşı çıktı buna alternatif olarak yukarıda Abdullah Hoca sınırlarında kalan taş ocağını alternatif olarak ortaya koydu peki soruyorum açık poligon olarak kullanılan yeri gören var mı? Orada şelale akıyor orası da dere etki sahasında yukarıdan aşağıya şelale akıyor. Oranın içinden ırmak akıyor.  Bu ırmaklar şimdi masum görünse de büyük bir afette canavara dönüşüyor.”

- “İşi farklı bir noktaya taşıyan bir üslupla bizim yol yürümemiz pek mümkün değil.”

“Biz 2019’daki yerel seçimi geçirdikten sonra millet bir takdirde bulundu ve takdire sonuna kadar saygılı olduğumuzu peşinen ifade etmiştik. Yalnız Belediye Başkanının şahsımla alakalı teşkilatımla alakalı teşkilatımız adına önceki dönemlerde görev yapmış arkadaşlarımıza kullandığı bazı ifadeler bazı yakıştırmalar çamur at izi kalsın misali asla ispat edemediği ama hırsızlıkla suçladığı Fetöcü olmakla suçladığı yüzünden bir iletişim kopuklu olduğu doğru. Sonraki aşamalarda biz bunu tesis etmekle alakalı gayret gösterdik biz Cumhur İttifakıyla ya da Milliyetçi Hareket Partisi ile bir sorun yaşasaydık bir araya gelişlerimizle imtina ederdik o bizim böyle bir kaygımız böyle bir derdimiz yok ama karşımızda bir belediye başkanı var her şeyi maalesef kendine yontmaya çalışan kendi siyasetini kendi partisinden bağımsız şekilde yürütmeye çalışan yeri geldiğinde milletvekillerimize iki senedir ilçeye ne hizmet yaptılar ilçe başkanı çıksın açıklasın diyebilecek kadar işi farklı bir noktaya taşıyan bir üslupla bizim yol yürümemiz pek mümkün değil. Aslında biz kendisinin bir tavsiyesini dinliyoruz. Bize katıldığı bir televizyon programında şöyle bir şey demişti. Benim işim çöp toplamak alt yapı işi yapmak yerel belediyecilik faaliyetlerini sürdürmek. Onlarda gitsin merkezi hükümet yatırımlarını takip etsinler demişti. Bizde sayın başkan bizden büyük her halde bildiği bir şey vardır diyerek onun sözünü dinliyoruz.”

- “Neden en üste benim ismim yazılması lazım benim ismim niye geçmedi kaygısı taşıyoruz ki.”

“Şunu anlamıyorum ben ilçe başkanı olarak iktidarı temsil eden partinin yereldeki ilçe temsilcisiyim kendisi de seçilmiş belediye başkanı, aynı dönemde görev yapıyoruz. Bizim görev yaptığımız dönemde bu ilçeye katma değer anlamında yapılan her olumlu şey ona da katkı sağlar bize de katkı sağlar bundan niye rahatsızlık duyuluyor. Günün sonunda neden en üste benim ismim yazılması lazım benim ismim niye geçmedi kaygısı taşıyoruz ki. Böyle bir derdimiz yok. Şahsi beklentilerimizi niye bu ilçede yaşayanların beklentilerinin önüne koyuyoruz ki.”

- “Doğal gaz bir merkezi hükümet yatırımıdır.”

“Bu ilçeye doğal gaz geldi dimi. Çok geç geldi doğru. Doğalgaz bir merkezi hükümet yatırımıdır. Soruyorum size elinizi vicdanınıza koyun AK Parti döneminde bu ilçeye doğal gaz gelmiştir. Peki doğal gaz ilçeye geldiğinde ilk meşaleyi kim yaktı? Kim vardı yanında? Bu ilin bu süreçte çaba sarf eden milletvekilleri neredeydi? Haberleri mi vardı? Veya Milliyetçi Harelet Partisi’nin yetkililerinden kaç kişi vardı? Yani illa ben yaptım dedirtmenin bir anlamı yok ki.” 

- “Gidiyor Ankara’ya ilçenin faydasına iş makineleri getiriyor. Kimin sayesinde?”

“Belediye başkanının en büyük övünç kaynaklarından bir tanesi ne bu ilçenin makine parkına kazandırdığı makineler. Kendi cebinden mi aldı bunu belediye kaynaklarıyla mı aldı bunu. Gidiyor Ankara’ya ilçenin faydasına iş makineleri getiriyor. Kimin sayesinde? Merkezi iktidarın sayesinde yapmıyor mu? Niye hiç AK Parti’nin ismi zikredilmiyor.”

- “Seslidere Su Projesi belediyenin takip ettiği Rıza Başkan döneminde başlatılan bir proje”

“Diğer bir proje Seslidere Su Projesi belediyenin takip ettiği Rıza Başkan döneminde başlatılan emek verilen bir proje bu ilçenin de en büyük temel ihtiyaçlarından da bir tanesi. SUKAP’tan %50 hibe aldı. Yaklaşık o zamanki maliyetleriyle 60 milyondu. %50 hibe demek yaklaşık 25-30 milyon karşılıksız para onayı aldı. O zaman Naci Ağbal’dı Strateji’nin başında. Benim bundan haberim olmadığını mı zannediyorsunuz. Bize de soruldu bu projeye ne diyorsun? Tabii ki ilçemin menfaatinedir dedim.” 

- “Ben çocuk değilim bana kaç kez çocuk dedi.”

“Ben çocuk değilim bana kaç kez çocuk dedi. Biz Fetö’cü değiliz. Bu partideki insanların Fetö’cülerle bir işi olmaz bu partideki insanların. Bizlere Fetö taktikleri kullanarak Fetö’cülük yapıyorlar diye isnatta bulundu. Arkadaşlarımızı çalıp çırpmakla suçladı. Geçmiş dönemdeki arkadaşlarımızı. Kanıt istedik tek bir kanıt ortaya koymadı. Dolayısıyla yan yana geldiğimizde çatışacağımıza herkes kendi kulvarında birbiriyle çatışmadan hizmet etmeye devam etsin.”

- “Ayağı taşa takılsa benden bilen bir zihniyetle karşı karşıyayız.”

“Bir gün telefonum çaldı ismini zikretmeyeceğim. Bir arkadaşım aradı konuşmalar geliyor. Efendim dedim. Ses gelmeyince kulak kabarttım. Sayın Belediye Başkanı konuşuyor orada. Neler söylüyor benle ilgili. Kalabalık ortamda konuşuyor neler söylüyor el insaf.  Bu kadar ayağı taşa takılsa benden bilen bir zihniyetle karşı karşıyayız.”

- “Arkadaşıma "köpek” yakıştırması yapan Belediye Başkanı var.”

“Meclisteki tabloyu görmüyor musunuz? Meclise AK Parti grubu bir önerge verdi. Belediye Başkanı bunu elinin tersiyle itti. Gidin İmar Müdürlüğüne verin oradan gelsin. Daha önce Meclisteki arkadaşıma benim seçilmiş arkadaşıma ne o kafanızı arabanın arkasındaki şeyler gibi sallıyorsunuz dedi. Tırnak içinde kullanıyorum “köpek” yakıştırması yapan Belediye Başkanı var. Bunlar doğru şeyler mi?”

- “O günde teşkilat mensubu arkadaşlarıma o sokakta kimse olmasın dedim.”

“Hepimizin sinir uçlarını oynatan bir açıklama yaptı Meral Akşener. Netanyahu benzetmesi benzetmesi. Biz bunu arkadaşlarımızla istişare ettik. Dedik ki, bu bir şekilde bir tepkiye dönüşebilir. Bir iki gün önce o sokağa gidip hemşerilerimizle konuştuk. “Aman ha burada bir taşkınlık olmasın” o sokaktaki insanlar buna şahit. O günde teşkilat mensubu arkadaşlarıma o sokakta kimse olmasın dedim. Başka olayların fitili ateşlenir bu bize mahal edilmesin. İkizdere’de farklı olaylar oldu. İkizdere ilçe başkanımızı aradım. Başkanım bana; “Çok yoğun bir konvoyla geldiler Erzurum plakalı, Trabzon plakalı araçlarla geldiler. Arabadan inen her tarafa sataşmaya başlıyor. Küfür etmeye sataşmaya başlıyor. Hele ki Meral hanımın oradaki bir hanımefendiye çıkıştıktan sonra ortam iyice gerildi.” Dedi. 

- “Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı ülkü işaretiyle karşı tarafı tahrik etti.”

“O gün Kaymakam Bey ve Vali Yardımcımızla çıktık uzakta ama yüksekte olan bir iş yerinden o sokağı izlemeye başladık. Heyet geldi heyetteki insanlara kalabalık bir protesto yaptı. Yuhalama sesleri yükseldi. Ama o heyetle gelen, arabadan inen herkes etrafa sataşmaya başladı. Kadını erkeği ne küfürler edildi. Arkadaşlarıma nedenini sordum. “Başkanım bir tane kırmızı giyen kadın vardı.” Dediler. Meral Hanım’ın danışmanıymış. Bir kadın o lafları nasıl söyler bu kadar küfrü nasıl eder. Etki tepki meselesi. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı ülkü işaretiyle karşı tarafı tahrik etti. Sırf onları tahrik etmek adına onlarda bu süreci destekledi.” 

- “İzin aldığını söyleyerek gelip oradan malzeme almışlar.”

“Bir özel firma kurumdan (İl Özel İdaresi) gerekli izinleri aldığını söyleyerek gelip oradan malzeme almış. Birileri bu olayı yama etmeye çalıştı. Ben sorduğumda izin alındığı söylendi. Aslında resmi bir izin olmadığı şifahen bir izin olduğunu öğrendim.”
 

Editör: HABER MERKEZİ