Fatih Sultan Kar'ın kaleminden;

Beni tanıyan bilen bilir. Yanlışlığa yapan babam da olsa susmam, hatırla yazı yazmam. Ama ortada bir yanlışlık varsa ve o konuda bilgim varsa yazmadan geri kalmam.

Bu gün yerel ve bazı ulusal basında bir yazı okudum Rize'nin Çayeli ilçesi  Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görev yapan ağabeyi Halil İbrahim Çiftçi'yi İmar müdürü olarak atadı.

Halil İbrahim Çiftçi’yi çeyrek asırdır tanırım. Bu gün diyoruz ya AK Parti’yi İstanbul Belediyesi’nde kibirle yol alan şımarık yöneticiler kaybettirdi. İşte Halil İbrahim Abi onlardan olmadı. Ağır başlı konusunda uzman kaldı. Makam konum onu hiç değiştirmedi. 

Haberi okuduğumda ilk aklıma gelen Çayeli için çok güzel bir girişim olduğu geldi. Burada kazanan Halil İbrahim Abi mi oldu. Asla Çayeli kazandı. Onu tanımayan birikiminden haberi olmayanlar kolayı geçmiş, bu atamanın Çayeli’nin yararına olduğunu görmemişlerdir.

HALİL İBRAHİM ÇİFTÇİ KİMDİR?
12 Kasım 1962 tarihinde Çayeli Haremtepe Köyü’nde doğdu. Çayeli 9 Mart İlkokulu ve Çayeli Orta Okulu’nda okudu. İstanbul Kabataş yatılı Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra Yıldız Üniversitesi inşaat mühendisliği bölümünü bitirdi. 1985 yılında Üsküdar belediye başkanlığında 5 yıl görev yaptı .1994 yılında Ümraniye belediye başkanlığı imar ve planlama müdürü olarak görev yaptı.

1996 yılında Alemdağ Belediye Başkanlığında Fen İşleri İmar Müdürü olarak görev yaptı. 1997 İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığında imar müdürü görevine atandı. Bu göreve devam ederken İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığının şirketlerinden İSPAK AŞ Yönetim kurulu üyeliğini yaptığı bu dönemde Uluslar arası seminerlere katıldı. Avrupa’da ve Amerika’da şehircilik konularıyla ilgili incelemelerde bulundu. Ankara’da Afete karşı yeni imar çalışmalarına katıldı İmar müdürü görevindeyken İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığının imar yönetmeliği taslağının hazırlık çalışmalarında bulundu. Otopark yönetmenliğinin hazırlık çalışmalarına katıldı. Çeşitli kanunlar için yönetmenlikler hazırladı. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığının yapıların statik denetimi birimini kurdu. 1999 Marmara depreminden sonra " 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi Fotoğraflarla Deprem Kuvvetleri Karşısında Yapıların Gösterdiği Davranışlar " adlı kitabı vardır. Halen İmar rehberi ve Bingöl depremi ile ilgili kitap çalışmaları devam etmektedir. Türk Mühendisler birliğinin üyesi, Çayeli Vakıf ve dernek üyesi, Rizeliler derneğinin yönetim kuru üyesi, Yıldız Üniversitesi, Kabataş erkek lisesi mezunları derneği üyesi, Çayeli Lisesi Mezunları Derneği üyesidir. Ayrıca çeşitli plaket ve ödülleri bulunmaktadır. Arapça ve İngilizce olarak iki dil bilmektedir.

Editör: HABER MERKEZİ