Cihat Çelik - Çayeli’nde Rize Ticaret İl Müdürlüğü, Çayeli Kaymakamlık, Çayeli Vergi Dairesi Müdürlüğü, Çayeli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çayeli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince ilçe genelindeki tüm marketlerde stokçuluğun ve fahiş fiyat artışının önlenmesi konusunda denetimler yapıldı.

Çay Haber ekiplerinin yakından takip ettiği incelemelerde marketlerin eksik konularda uyarılıp müşterilerin kolay ve doğru alışverişi yapabilmesi için tavsiyelerde bulunuldu. 

Marketlerde yapılan incelemelerde özellikle yağ, şeker ve pirinç gibi temel tüketim ürünlerinin kontrolleri gerçekleştirilirken bazı marketlerde yanlış ve eksik etiket nedeniyle cezalar kesildi. 

Ulusal bir zincir marketin ise reyonunda bulunmayan bazı ürünler nedeniyle deposunda stoklu ürün araması yapıldı. Depolarında ise fazla stok ya da reyonda bulunmayan ürünlere rastlanmadı. İlçede bulunan bir zincir markette ise yağ satışlarının bir ürün ile sınırlandırılması ise dikkat çekti.

İlçe genelindeki tüm marketleri gezen ekipler bu denetimlerin sıkça yapılacağını ve marketlerin ve vatandaşların kazancı için çalıştıklarını söyledi. 

Editör: HABER MERKEZİ