Cihat Çelik / Çay Haber Gazetesi - Rize'nin birçok ilçesinin ve Çayeli'nin de içme suyunu karşılayan Andon tesislerinde dere yatağından sağlanan içme suyu buzlanmanın etkisiyle yok denecek kadar azaldı. Rize genelinde özellikle de Çayeli'nde yüksek katlarda su kesintileri yaşanıyor.

Çayeli Belediyesi ekipleri depolardaki su miktarlarını ve Çayeli için sağlanan su miktarlarını yerinde inceledi. Çayeli'ne gönderilen su miktarının arttırılması konusunda yetkililerle görüşen ekipler bölgede incelemelerde bulundu.

Bölgede yoğun şekilde devam eden kar yağışı ve Rize merkez ilçenin su tüketimi Çayeli için zaman zaman aksaklıklara neden oluyor.

Tesiste bulunan ekiplerden bilgi alan Çayeli Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Evren Sipahi, ÇAYHABER'e özel açıklamalarda bulundu. Bölgeye yağan yoğun kar nedeniyle su miktarının azaldığını aktaran ekipler Çayeli için değil neredeyse tüm ilçelerde verilen içme suyunda basınç sorunu yaşandığını dile getirdi. Andon içmesuyu tesisleri yetkilileri sadece Çayeli değil merkez ilçe ve diğer bağlı olan ilçelerde de aynı sorunun olduğunu iletti. Ancak bölgede yoğun şekilde devam eden kar yağışı ve Rize merkez ilçenin su tüketiminin hiç bir şekilde aksamamasının sağlanması Çayeli için zaman zaman aksaklıklara neden oluyor.

Hava durumunun bu şekilde devam etmesi sonucunda su sıkıntısı yaşanmaya devam etmesini beklediklerini aktaran Çayeli Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Evren Sipahi, “Şu an hava durumu yağışlı gösteriyor. Ancak bu yüksek kesimlerde kara dönüştüğünden dolayı suyu donma noktasına getiriyor. Bu şekilde kar yağışı devam ettiği sürecede su sıkıntısı devam edecek.” şeklinde konuştu.

Andon İçme Suyu Tesisleri’ne her akşam kontroller yaptıklarını belirten Sipahi, “Biz her akşam rutin olarak geliyoruz. Sistemi takip ediyoruz. Andon’daki su girişi çıkışı nasıl gerçekleşiyor. Bunları takip etmek zorundayız. Mümkün mertebe Çayeli’ne fazla su almaya çalışıyoruz ama Rize birçok noktaya su veriyor aynı zamanda nüfusta fazla su yetmiyor bu konuda.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ