Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen tarihi müjde için Dolmabahçe Ofisi'nde tarihi bir konuşma yaptı. Erdoğan, Karadeniz'de sondaj faaliyetleri yürüten Fatih gemisinin Tuna 1 alanında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarının ardından kameralar, Fatih gemisinde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a döndü. Törene, sondaj gemisinden canlı yayınla katılan Berat Albayrak, tarihi güne ilişkin açıklamalarda bulundu.

"CARİ AÇIK KONUSUNU TÜRKİYE GÜNDEMİNDEN ÇIKARTACAĞIZ"
Yine bir Ağustos ayında, enerji alanında Türkiye'nin makus talihini tarihe gömen büyük bir zafere imza atıldığını söyleyen Berat Albayrak, "Buradaki mevcut keşif ve potansiyelle inşallah ülkemizin gündeminden cari açık konusunu çıkarıp cari fazlayı konuşacağız.

"YENİ EKSEN TÜRKİYE"
Türkiye artık yeni bir döneme giriyor. Artık 'ne Doğu ne Batı, yeni eksen Türkiye' söyleminde yeni bir sürece doğru gidiyoruz. Bu süreçte çok önemli bir mücadele ortaya koyan bu ekibe, başta bakanımız Fatih Dönmez olmak üzere, tüm bu ekibe, tüm isimiz kahraman arkadaşlarımın alınlarından öpüyorum. Hepsinden öte sayın Cumhurbaşkanım başta size. İlk günden bize inanarak arkamızda durduğunuz için size şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: HABER MERKEZİ