Ankara Çayelililer Derneği Başkanı Mehmet Celal Arıcı, Çayeli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Arıcı mesajında, “Bugün gözbebeği ilçemiz Çayelimizin düşman işgalinden kurtuluşunun gururunu hep birlikte yeniden yaşıyoruz. Her yıl birçok programa ev sahipliği yapan ve Çayelili hemşehrilerimizin 7’den 70’e coşku ile takip ettiği kurtuluş etkinliklerini bu yıl tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de mücadele ettiği salgın sebebiyle maalesef gerçekleştiremiyoruz. Buna rağmen ülkemizin ve dünyanın farklı yerlerinde yaşayan, Çayeli’nin kurtuluşunun sevincini kalbinin derinliklerinde hisseden çok sayıda hemşehrimiz olduğuna inancımız tam.  Kurtuluşun 103’üncü yılında salgın sebebiyle bir araya gelerek yıllardır yapılan etkinlikleri yeniden gerçekleştiremesek de yine aynı heyecan ve gururla ilçemizin kurtuluşunun sevincini hep beraber yaşayacağız" dedi.

Bu milli bilinçle özellikle de gençlerimizin ilçemizin ve ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun anlamını iyi bir şekilde idrak etmeleri ve yapılan fedakârlıkları özümsemeleri büyük bir önem taşıyor diyen Arıcı, "Tarihimizi iyi bir şekilde öğrenmek, geçmişimizi bilerek geleceğimizi şekillendirmek kuşkusuz geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin en büyük sorumluluğudur. O dönemde ülkemizin yaşadığı zorluklara rağmen milletimizin kararlılığı ve bağımsızlık arzusu ile gelen kurtuluşun günümüze ışık tutması, bu milli bilincin her daim içimizde yaşaması en büyük temennimizdir.  Bu vesileyle bir kez daha Çayelimizin düşman işgalinden kurlutuşunun 103’üncü yılını gönülden kutluyor; ilçemiz, ilimiz ve özellikle de ülkemizin topraklarını canı pahasına savunan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ