Tam Kapanma tarihleri belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan, Ramazan'da yarı kapanma duyurusu sonrası bir türlü düşmeyen vakalar sonrası Ramazanda Tam kapanma geliyor. 23 Nisan 2021 ila 17 Mayıs 2021 tarihleride tam kapanma uygulanacak. Hükümet yetkiliri, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kismi Kapanma kararı sonrası Bilim Kurulu'nun önerisiyle Tam kapanmaya geçiyor. Erdoğan'ın 2 haftalık kısmı kapanma etkili olmazsa daha kalıcı kararlar alınacağı duyurması sonrası ölüm ve vaka sayıları durdurulamayacak hal aldı.

Tam Kapanma ne zaman?

Düşüş beklerken artan vakala ve ölüm oranları sonrası 27 Nisan tarihinde Bilim Kurulu toplantı yapacaktı. Ancak ölüm vakası çok artmasıyla 2 hafta değil, 1 hafta içinde karar verilecekti. Bugün karar geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan cuma günü itibariyle Tam kapanma uygulanacak. Ramazan bayramının da içinde olacağı ve 17 Mayıs tarihine kadar sürecek tam kapanma yine Erdoğan duyuracak. Özellikle Turizm gelirleri düşünülecek Tam Kapanma öne çekildi. Tam Kapanma İstanbul Valiliği ve Ankara Valiliği kesin olarak uygulayacak ancak tüm Türkiye'de uygulanma kararı da çıktı.  Almanya, ABD, Rusya gibi ülkelerin 1 Haziran'a kadar uçuş yaşağı başlattığı Türkiye'de yaz aylarında turizm gelirleri bitmemesi adına Tam Kapanma kesin olarak yapılacak!

8. ve 12. sınıflar uzaktan eğitime geçecek!

Tam kapanma tüm Türkiye'de uygulanacak. En çok merak edilen ise 8. Sınıflar ve 12. sınıflar olmuştu. Hem 8. sınıflar hem 12. sınıflar okulların kapanması gündeme geldi.  

Sınavlar ertelenecek mi?

Hem Üniversite sınavları hem lise sınavları ertelenmesi gündemde ancak 17 Mayıs'a kadar vakalar düşürse sınavlar yapılacak. Düşmezse sınavlar 1 ay ertelenebilir!

kaynak: ilan365.net

Editör: HABER MERKEZİ