SAMSUN (AA) - Samsun'un Bafra ilçesinde otomobilin devrilmesi sonucu sandık kurulu başkanı ve sandık kurulu görevlisi yaralandı.

İsrafil Boztarla'nın (34) kullandığı 34 BEH 859 plakalı otomobil , İkizpınar Mahallesi Dinçler mevkisinde devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan sürücü ile araçtaki Veli Şimsek (41), sağlık ekiplerince Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Boztarla'nın Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için Darboğaz Mahallesi 1089 nolu sandıkta, sandık kurulu başkanı olarak görevlendirildiği, Şimsek'in de sandık kurulu görevlisi olduğu öğrenildi.

Yaralanan, sandık kurulu başkanı ile seçim sandık görevlisinin yerine İlçe Seçim Kurulu yeni kişileri görevlendirdi.

Darboğaz 1089 nolu sandığın yeni sandık kurulu başkanı Şükrü Aslan, AA muhabirine, oy kullanma işlemi başlamadan durumdan haberdar olduğunu ve görevine başladığını, kaza nedeniyle oy verme işleminde aksama olmadığını söyledi.

Darboğaz Mahallesi sakinlerinden Dursun Yıldız ise "Köye oyumu kullanmaya geliyordum. Arkadaşlar kaza yapmışlar, oy kullanmada herhangi bir sıkıntı olmadı, herkes 08.00'de görevinin başındaydı. Oylarımızı güzel bir şekilde kullandık, Devletimize teşekkür ederim." dedi.

Darboğaz Mahalle Muhtarı Yaşar Altın da şunları kaydetti:

"Sabah seçim sandık görevlileri arkadaşlarımız talihsiz bir kaza geçirdi, kaza geçiren arkadaşların yerine İlçe Seçim Kurulu Başkanı hemen yeni arkadaşlar görevlendirdiler, burada oy kullanma işlemi hiçbir aksaklık olmadan devam ediyor. Devletimizden Allah razı olsun teşekkür ediyoruz."

Kaynak: aa