Rize’de oturan emekli, 50 yaşındaki Rızvan ve Ayşe Gündoğdu’nun İlahiyat Fakültesi mezunu ve hafız kızları Zeynep Gündoğdu 15 gün önce bir arkadaşına, ardından da yatılı kalacağı Kuran Kursu’na gideceğini söyleyerek evden ayrıldı.

Daha sonra babasını telefonla arayan ve 'Beni merak etmeyin' dedikten sonra telefonu kapatan Zeynep Gündoğdu, akşam saatlerinde de babasının cep telefonuna veda mesajları çekti.

KARA ÇARŞAFLI FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞ

Kızından o günden sonra bir daha haber alamayan Rızvan Gündoğdu, polise başvurdu. Polisin yaptığı araştırmada, Zeynep Gündoğdu’nun Rize Emniyet Müdürlüğü PasaportŞube Müdürlüğü’nden 10 yıl süreli pasaport çıkarttığını veİstanbul Atatürk Havaalimanı’ndan İran’a hareket eden uçağa bindiği belirlendi. Gündoğdu İran’a gitmeden önce kara çarşaf ve peçe ile fotoğraf çektirmişti.

CEP TELEFONU KAYITLARI İNCELENDİ

Rize Emniyet Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Şube ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Genç kızın cep telefonu kayıtlarını geri dönük incelemeye alan polis, bir örgüt ya da kişilerle bağlantısı olup olmadığını saptamaya çalıştı.

Polis cep telefonu kayıtlarında ilk bulgulara göre bir örgüt yada kişi bağlantısı tespit edemedi. Gündoğdu’nun İran’a kaçışı ile ilgili sırrı bilgisayarındaki sohbet programı MSNaracılığı ile yaptığı konuşma kayıtlarının çözeceği belirtiliyor. Kayıtların inceleme altında olduğu bildirildi.

İRAN ÜZERİNDEN BAŞKA ÜLKEYE Mİ GEÇTİ?

Öte yandan ailenin Rize Valiliği’ne başvurusu üzerine,Dışişleri Bakanlığı’nın da konuyla ilgili araştırma yaptığı belirtildi. Gündoğdu’nun İran’a gittikten sonra bu ülke üzerinden Afganistan veya Pakistan gibi ülkelere geçiş yapıp yapmadığının araştırıldığı kaydedildi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, ailenin polise yaptığı müracaatın ardından konunun detaylı bir şekilde araştırıldığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı ile Rize Emniyet Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumların konuyu titizlikle takip ettiğini ifade eden Hacımüftüoğlu, ailenin kızlarının örgüt tarafından kandırılarak kaçırıldığı yönündeki iddialarında araştırıldığını ve olayın aydınlatılmaya çalışıldığını belirtti. 

Muhammet KAÇAR/Posta
Editör: HABER MERKEZİ