Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Sekreteri Ahmet Sırrı Arvas; Rize Yeşilay Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı’nın 3 yılı aşkındır gönüllü bir şekilde, Sigara, Alkollü içkiler ve uyuşturucu madde kullanımını engellemek noktasında, Rize ve ilçelerinde yapmış olduğu çalışma mücadelesi nedeniyle İstanbul’a davet ederek başarı ve teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

Yeşilay Cemiyeti Genel Sekreteri Ahmet Sırrı Arvas; “Temsilcimiz, Kavalcı medya dünyasından tanıdığım eski bir arkadaşımız. Dört yıla yakındır Rize ve ilçelerinde gönüllü olarak üstlenmiş olduğu Yeşilay Temsilciliğimizi örnek gösterilecek bir şekilde yürütmektedir. Temsilci arkadaşımıza çalışmalarında Yeşilay gönüllüsü başka arkadaşlarımıza da ihtiyacımız vardır. 4207 sayılı tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkında kanun uyarınca yasaklana filler ve müeyyideler çalışmalarını bir temsilcinin yürütmesi çok zordur. Bakın ülkemizde, dünya sağlık örgütünün verilerine göre sigaraya bağlı olarak ölenlerin sayısı 160 bin dolayında olduğu ayrıca pasif içicilerle birlikte toplam 200 bin insanın bu zehir dolayısı ile öldüğü görülmektedir. Rize Temsilcimiz Sayın Kavalcı; çok kıt imkânlarla yürütmüş olduğu bu başarılı çalışmalarından dolayı Cemiyet Genel Başkanımız Sayın M. Necati Özfatura bey tarafından tebrik edilmiş ve başarı belgesi ile ödüllendirilmiştir.” diye konuştu.

Yeşilay Rize Temsilcisi B.Ali Kavalcı; “Çeşitli görev ve çalışmalarım neticesinde onlarca onurluk ve başarı belgesi almışımdır. Fakat benim için bunlardan en önemlisi Türkiye Gazetesi’nde görev yaparken, Sayın Dr. Enver Ören Bey ve Genel Başkanımız Sayın M. Necati Özfatura beyin elinden aldığım ödüllerdir. Bu başarı belgesi benim zararlı maddelere karşı mücadelemdeki azmimi daha da artırmıştır. Fakat çok daha başarılı olmak ve önemli neticeler elde etmek için, Yeşilay gönüllüsü dostlara açıl ihtiyacım vardır.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ