Bingöl Valisi Vehbi Avuç, sosyal etkiletişim ve tanıtım sayfası Facebook'a bilgisi dışında üye yapıldığı, tanıtım sayfasında cinsel içerikli ve AK Parti karşıtı gruplara üye olarak gösterildiğini belirterek, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Bingöl Valisi Vehbi Avuç, sosyal etkiletişim ve tanıtım sayfası Facebook'a bilgisi dışında üye yapıldığı, tanıtım sayfasında cinsel içerikli ve AKP karşıtı gruplara üye olarak gösterildiğini belirterek, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Bingöl Valiliği'nden alınan bilgiye göre, www.facebook.com sitesinde, kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından Vali Avuç adına tanıtım sayfası oluşturuldu.

Sayfanın eğitim bölümünde, Avuç'un 1968 yılında hukuk fakültesi eğitimini tamamladığı, iş bölümünde ise meslek olarak “vali” olduğu belirtiliyor.

Vali Avuç, söz konusu sayfada ayrıca cinsel içerikli ve AKP karşıtı gruplara da üye olarak gösteriliyor.

Makamında çekilmiş 1 adet fotoğrafı yer alan Vali Avuç'un arkadaş listesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da alındığı belirtildi.
Vali Avuç, söz konusu sitedeki tanıtım sayfasının bilgisi dışında hazırlandığını ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Şahsi bilgileri ve fotoğrafının Bingöl Valiliği'ne ait web sitesinden alınmış olabileceğini ifade eden Avuç, şunları kaydetti:

“Sitede saçma sapan gruplara da destek verdiğim gösterilmiş. Benim adıma hazırlanan böyle bir sayfada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da arkadaş listesine alınmış olması, bu işin başkaları tarafından tasarlandığını açıkça ortaya koyuyor. İlgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk.'

vatan

Editör: HABER MERKEZİ