Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu yoğun günlük mesaisinin dışında Rize ve ilçelerinde katıldığı bir kısım sosyal etkinlik davet ve cenazeler sonrası bulunduğu o bölgenin esnaflarını ziyaret ederek sohbetlerde bulunuyor.

        

Rizeli iş adamı Bahattin Karali’nın babasının sahil camisinde kılınan cenaze namazına katılan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, beraberinde Rize İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, Rize İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin, İl Genel Meclis Ardeşen Üyesi Hakan Gültekin’le birlikte Ekrem Orhon mahallesinde ticaret yapan esnafları ziyaret etti.



 

Rize’de oğlu Muharrem Çepni ile birlikte Mühendislik ve İnşaat sektöründe ticaret yapan, Ak Parti Çayeli il Genel Meclisi üyesi Hanefi Çepni’nin ofisindeki çay davetine beraberindeki misafirlerle birlikte katılan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu;” Rize esnafımızın başarı sırrının güler yüz, tatlı dil ve herkese karşı güzel siyasetten geçtiğini görüyorum. Güzel siyaset herkesin memnun olması demektir. Rizeli esnaf ve iş adamlarımız gerek Rize’nin dışında, gerekse Rize’nin içerisinde hayrı, iyiliği ve paylaşmayı seven bir gelenek ve kültürden gelmektedir. Bu güzellik örnek bir marifettir. O nedenle tüm Rizeli işadamlarımızı ve esnaflarımızı tebrik ediyorum. İşlerinde her daim başarı ve bereketli kazançlar diliyorum.”dedi.

 

Bu arada Van’ın Erciş ilçesinden, Rize ve Trabzon şehirlerine nakliyecilik yapan Erciş’li Mahmut Koç isimli nakliyeciyle sohbet eden Vali Hacımüftüoğlu; Kendisin de uzun yıllar doğunun birçok ilçesinde kaymakamlık yaptığını, doğuyu çok iyi bildiğini, her hangi bir zorluğunun olup olmadığını sordu. Ercişli esnaf Mahmut Koç; Yıllardır Trabzon ve Rize’den Van ve Erciş’e kömür nakliyesi yaptığını, Trabzon ve Rize insanın doğu insanına yakınlığının dünyanın hiçbir şehrinde olmadığını doğulularında Karadeniz insanını çok sevdiğini dile getirerek, Rize ve Trabzon’un kendisinin ikinci vatanı olduğunu söyleyerek; Karadenizlilerle ticaret yapmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi. Rize Valisi olarak kendisine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan çok duygulandığını söyleyerek, Van Valisi olan Rize’li Münir Karaoğlu’ndan Vanlılar olarak çok memnun olduklarını dile getirdi.

(Haber: BAYRAM ALİ KAVALCI)

Editör: HABER MERKEZİ