Rizeli Hemşerimiz Van Valisi Münir Karaloğlu, bayramda kurban kesemeyen dar gelirli ailelere koç hediye etti.

Ramazan ayında davetlere katılmayarak iftarını dar gelirli ailelerin evinde açan Vali Münir Karaloğlu, Bayram sabahında da bu ailelerin çocuklarını eşiyle birlikte resmi konutunda kabul ederek, onlarla kahvaltı yapmıştı. Karaloğlu, Kurban Bayramı’nda da bu aileleri unutmadı. Beraberinde Yardımcısı Hasan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Vecihi Halil İyigün’le birlikte Karşıyaka Mahallesi Sempaş Caddesi’nde oturan 4 dar gelirli aileyi ziyaret etti. Bölgede yaşanan olaylar sebebiyle Van’a göç eden Siyahtaş, Demir, Ayyıldız ve Şimşek ailesinin bayramlarını kutlayan Karaloğlu, çocuklara bayram harçlığı, çikolata ve oyuncak dağıttı. Ailelerin sıkıntılarını da dinleyen Vali Karaloğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından alınan Koç’u da ailelere teslim etti. Vali Karaloğlu, burada yaptığı kısa bir açıklamada “Dar gelirli ailelerin tümünü gezme şansımız yok. Burada terörden dolayı zarar gören 4 ailemiz birlikte oturuyor. Ramazan ayında da iftarda kendilerini evlerinde ziyaret etmiştim. Bugünde Kurban Bayramı’nda kendilerine bir Kurban getirdik. İnşallah bu ailelerde bu kurbanı keserek, birlikte yiyecekler. Ben tekrar bu insanlarımızın bayramını kutluyorum” dedi.

Ailelere çocuklarını okutturmaları tavsiyesinde bulunan Karaloğlu, kendisine iletilen ihtiyaçlarının da giderileceğini belirtti.

İlk kez bir Valinin bayramda evlerine geldiğini belirten Burhan Siyahtaş isimli vatandaş “Sayın Valimiz Ramazan ayında bizleri evimizde ziyaret ederek, birlikte iftar açmıştık. Sağ olsun kendileri eşiyle birlikte çocuklarımızı Ramazan Bayramı’nda evinde ağırlayarak onlarla birlikte sabah kahvaltısı yapmıştı. Şimdi de Kurban Bayramı ve yine Valimiz bizleri yalnız bırakmadı. Maddi durumumuz iyi olmadığı için bu yıl da Kurban kesemedik. Çevremde herkes Kurban kestiği için içimde bir burukluk vardı. Sağ olsun sayın valimiz bize Kurban hediye etti. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bende Sayın Valimize ve bayramımıza gelen tüm yetkililere teşekkür ediyorum” dedi.

Eşi vefat ettiği için 21 yaşındaki böbrek hastası çocuğuna da bakmak zorunda kalan 6 çocuklu Hüsna Reşit Demir isimli bayan da Vali Münir Karaloğlu’na teşekkür etti. Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan Demir “Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Bizi bayramda da unutmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ