Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ndeki Celal Toraman Anadolu Lisesi'nde toplantı düzenlediği kadın öğretmenlerle kız öğrencileri bacaklarını pergel gibi açmamaları konusunda uyaran müdürün, Kaymakam Bekir Şahin Tütüncü'nün eşi Hikmet Tütüncü olduğu anlaşıldı. Eşini savunan Kaymakam Tütüncü, konunun bu şekilde yansıtılmasıyla ilgili inceleme başlatılacağını söyledi.

Burhaniye İlçesi’nde, 15 Kasım'da, kadın öğretmenler ve kız öğrencilerle yaptığı toplantı sırasında, “Bacaklarınızı pergel gibi açmayın. Erkek öğrencilerinizin ve erkek arkadaşlarınızın cinsel dürtülerini uyarıyorsunuz. Hiçbir erkek öğretmeniniz hadım değil. Burası teşhir yeri değil” dediği belirtilen kadın okul müdürünün, Burhaniye Kaymakamı Bekir Şahin Tütüncü'nün eşi Hikmet Tütüncü olduğu anlaşıldı. Burhaniye Kaymakamı Bekir Şahin Tütüncü, Celal Toraman Anadolu Lisesi'nin Müdürü olan eşi Hikmet Tütüncü'nün, her yöneticinin yaptığı rutin bir toplantıyı gerçekleştirdiğini, yadırganacak bir davranış içinde bulunmadığını savunarak şunları söyledi:
“Hikmet Hanım, her eğitimcinin yaptığı gibi kadın öğretmen ve kız öğrencilerin bulunduğu bir sınıfta ‘Oturup kalkarken dikkat edin. Bacaklarınızı pergel gibi açmayın’ diyerek uyarıda bulunmuş. Kendisiyle konuştum. Müdire hanım, öğretmenlerden gelen şikayetler üzerine böyle bir konuşma yapma ihtiyacı duymuş. Bir yönetici olarak uyarıda bulunmuş. Her resmi kurumda olduğu gibi, okullarda da Kılık Kıyafet Yönetmeliği uygulanır. Ayrıca bir eğitimci olarak kız öğrencilere oturup kalkma adabını anlatmış. Bu konu neden bu kadar büyütülüyor anlamıyorum. Konuşma sırasında bunu bazı öğrenciler başka tarafa çekerek, ‘Burası İran'mı?’ gibi sözlerle karşılık vererek konuyu saptırmaya çalışmış. Herkes için, her öğrenci için söylenmiş sözler değil. Kılık kıyafet kurullarına uymayan bazı öğrenciler için söylenmiş sözler bunlar. Okuldaki her öğrenciye söylenmiş gibi kabul edilmemesi gereken sözler. Konu gazetelere yansıyınca daha da büyüdü. Müdire hanımın kaymakam eşi olması da konuyu büyüttü. Gazetelere kim aktardı, neden aktardı, şikayetçi olan öğrenci velisi var mı? Bu soruların cevapları bulunacak. Bu konularla ilgili inceleme başlatacağım” dedi.
hurriyet
Editör: HABER MERKEZİ