İzmit- Kandıra yolunun 20'inci kilometresindeki Kandıra F Tipi Cezaevi, Türkiye’nin ünlü simalarıyla doldu. Alaattin Çakıcı, Kürşat Yılmaz, Sedat Peker, Vedat Ergin, Erol Evcil, Louai Sakka, Ogün Samast, Hadi Özcan, Sedat Şahin gibi ünlülerin bulunduğu cezaevine son olarak ‘Ergenekon’ operasyonunda tutuklanan Sami Hoştan getirildi.

İstanbul’a yakın olması ve sanıkların duruşmalara daha rahat görtürülüp getirilmesi de dikkate alınınca ünlü suçlular Kandıra'daki F Tipi Cezaevi’ne getiriliyor. Bir kısmı tutuklu, bir kısmı hükümlü olan ünlü sanıkların İstanbul’a götürülüp getirilmesinde sıkı güvenlik önlemleri alınan cezaevinin önünde izinsiz durmak yasak.

Tek ve ikişer kişilik hücre tipi odaların bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’ne, son olarak Ergenekon operasyonunda Ümraniye’de ele geçirilen patlayıcılarla ilgili tutuklanan ve önce Kartal Cezaevi’ne konulan Sami Hoştan, avukat Kemal Kerinçssiz, Hüseyin Gazi Oğuz ve Erkut Ersoy sevk edildi.

Toplam kapasitesi 373 kişi olan ve 2000 yılında açılan Kandıra F Tipi Cezaevi’nde 103 küçük grup izolasyon ünitesi olarak adlandırılan 3’er kişilik, 64 tek kişilik hücre bulunuyor. Burada tek kişilik hücrelerde kalan tutuklu ve hükümlüler, kesinlikle bir başkasıyle gözle veya sesli olarak temas kuramıyor.

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde, cumhuriyet başsavcılığı ve cezaevi savcısının uygun gördüğü hükümlüler, burada kurulan iş atölyelerinden yararlanabiliyor.

Milliyet 

Editör: HABER MERKEZİ