Ülker Grubu’nun çatısı konumundaki Yıldız Holding, Alman Laurens Spethmann Holding ile ortaklık için görüşmeler yapıldığını açıkladı. Laurens Spethmann Holding, Milford ve Mesmer markaları ile tanınan Ostfriesische Tee Gesellschaft firmasının sahibi konumunda bulunuyor. 
  
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Henüz çalışmaları sürmekte olan bu ortaklık kapsamında LSH'nin, Yıldız Holding'e bağlı Enfes Gıda İmalat ve Ticaret A.Ş şirketine yüzde 50 oranında ortak olması planlanmaktadır. LSH, Enfes Gıda'nın markaları arasında yer alan Obaçay ve Doğa Bitkisel Ürünler'in yanı sıra, Türkiye pazarında aktif Deren Çay markası ile de ilgilenmektedir. Çalışmaların tamamlanmasını müteakip konu Rekabet Kurulu'nun onayına sunulacak ve ortaklık bu onay sonrası neticelenecektir.'


Açıklamaya göre, faaliyetlerine 1944 yılında Ülker markasıyla bisküvi üreterek başlayan Yıldız Holding, bugün 65 üretim ve pazarlama şirketiyle bisküviden çikolataya, gazlı içeceklerden süt ve sütlü ürünlere, bebek mamasından kişisel bakım ürünlerine ve ambalaja kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor.

Yıldız Holding şirketleri yurt içi ve yurt dışında toplam 43 fabrikada üretim yapıyor.

ALMAN ORTAKTA BİN 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Hamburg yakınlarındaki Seevetal şehrinde kurulmuş bağımsız bir holding olan Laurens Spethman Holding ise Almanya ve Avrupa'da yayılmış grup şirketleri, çay, tatlandırıcı, kahvaltılık gevrek ve barlar konusunda faaliyet gösteriyor.

Grubun ticaret hacminin yüzde 40'dan fazlası uluslararası işlerden kaynaklanırken, İngiltere, Rusya ve Fransa'da iştirakleri bulunuyor.

Avrupa dahilinde, bin 100'ü Almanya'da olmak üzere, toplam bin 500 çalışanı olan LSH'nin; Buchholz, Dorset, Falkenhagen, Faulbach, Grettstadt, Hall, Hamburg, Le Puy, Lübeck, Moskova, Norden, Seevetal ve Überherrn'de operasyonları bulunuyor.
Hürriyet 


 



Editör: HABER MERKEZİ