ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Wood, Türkiye'nin, Gürcistan'a insani yardım malzemeleri taşıyan 2 Amerikan donanma gemisinin Karadeniz'e geçişine onay verdiğini ve bu gemilere bir Amerikan sahil güvenlik gemisinin de eşlik edeceğini bildirdi. 

Wood, açıklamasında, 'Türkiye, Gürcistan'a insani yardım taşıyacak 3 geminin Karadeniz'den geçişini onayladı. Bu gemiler, 2 Amerikan donanma gemisi ve bir Amerikan sahil güvenlik gemisinden oluşacak' dedi.

Robert Wood, gazetecilere açıklamasında, söz konusu gemilerin seyahat programlarının belli olmadığını ancak, gemilerin binlerce battaniye, hijyenik malzeme, bebek maması ve bebek bakımı malzemeleri taşıdığını kaydetti.

Wood, bu misyonun, Kafkasya'da gerginlik çıktığından beri Gürcistan'a deniz yoluyla gönderilecek ilk insani yardım olduğunu ifade etti.

Wood, 'Türkiye ile beraber, Montrö Sözleşmesi kuralları çerçevesinde insani yardımın ulaştırılmasını sağlamak üzere çalışıyoruz' dedi.

Robert Wood, daha önce ABD kaynaklı haberlerde adı geçen hastane gemileri USN Mercy ve USN Comfort gemilerinin, insani yardımın ulaştırılmasında kullanılmayacağını söyledi. İki geminin tonajının, 1936 Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nde belirtilen tonaj miktarını aştığı belirtiliyor.

Editör: HABER MERKEZİ