Dün Şırnak Gabar Dağı bölgesindeki operasyonda 13 askerin şehit olduğu haberi Türkiye’yi sarstı.
Bir kaç gün önce Beşağaç Köyü'ndeki katliamın acıları henüz tazeliğini korurken asker ocağına düşen ateş hepimizin yüreğini yaktı .

Tepkiler Gecikmedi

Olayın hemen ardından tepkiler gecikmeden gelmeye başladı

Tepkiler Gecikmedi

Olayın hemen ardından tepkiler gecikmeden gelmeye başladı

Başbakan Erdoğan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a başsağlığı telgrafı gönderdi.Ve 'Terörle olan bu mücadele sürecimiz çok daha farklı bir şekilde yürüyecek. Ben de yarın Bakanlar Kurulu'nda arkadaşlarımızla birlikte konuyu tekrar değerlendirerek Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nu toplayıp, kendileriyle arkadaşlarımızın bundan sonraki sürece yönelik neler yapmamız gerektiği hususunu değerlendireceğiz. Ona göre bazı adımları da atacağız.' Dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Orgeneral Büyütanıt'ı Arayarak olayla ilgili Bilgi Aldı ve 'Terörü yaratanlar, besleyenler, ona destek olanlar bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiçbir güç duramayacaktır' Şeklinde bir açıklama yaptı.

Bahçeli Operasyon istedi


MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarından 13 vatan evladının bölücü teröristlerce şehit edilmesini derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirtti. Bu menfur saldırıdan sonra öncelikli beklentilerini teröristler ile işbirlikçilerinin bir an önce ele geçirilmesi ve muhtemel yeni terör saldırıları için gerekli tedbirlerin hükümet tarafından acilen alınması olarak kaydeden Bahçeli, 'Gerek duyulması halinde, yapılacak sıcak takibin sınır ötesini de kapsayacak şekilde ve izin almaksızın icra edilmesi artık meşru hale gelmiş bulunmaktadır. ' ifadelerine yer verdi.

Tüzmen Havaalanında olayı kınadı

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen Osmaniye'de Partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısına Katıldıktan Sonra Adana Şakirpaşa Havaalanı'ndan Ankara'ya Giderken Yaptığı Açıklamada, Şırnak'ta 13 Askerin Şehit Edilmesi ile İlgili, 'Bu Ülkenin Ekmeğini Yiyip de Böylesine Şerefsizlik Yapanları Lanetle Kınıyoruz' Dedi.

Tepkiler Gelmeye devam ediyor.

Bizler de haberler.com olarak askerlerimize Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diliyoruz.

Şehitlerimizin İsimleri Belli Oldu

Şırnak'da terör örgütü tarafından pusuya düşürülen ve saldırıda şehit olan 13 askerin isimleri belli oldu...

* Astsubay Çavuş Ahmet Sarıoğlu

* Çavuş Bayram Güzel

* Çavuş Turgay Salgar

* Çavuş Mehmet Uyar

* Çavuş Seyfi Altuntaş

* Onbaşı Mehmet Yıldırım

* Onbaşı Mehmet Uçarı

* Onbaşı Kasım Aksoy

* Onbaşı Ahmet Şükrü Karataş

* Onbaşı Emrullah Eryılmaz

* Onbaşı Fethullah Selçuk

* Er Mehmet Coşkun

* Er Sıddık Küçükgöz

YATTIĞINIZ YER CENNET OLSUN...

BU VATAN SİZİ UNUTMAYACAK!..

 

Editör: HABER MERKEZİ