İlyas GÜR

Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Türkel, AKP Rize İl başkanı Katmer’ in “Sayın Başbakana oy veren işçinin vereceği aidat İstanbul Taksim Meydanında Başbakan’a kurşun olarak atılacaksa ben bunu durdurmak durumundayım” şeklinde konuşmasını haddini aşan bir konuşma olduğunu belirtti.

Tek Gıda İş sendikası genel Başkanı Mustafa Türkel, AKP Rize İl başkanı Yılmaz Katmer’in Çay TV’de, Çayda sabah programında yaptığı konuşmanın haddini aşan bir konuşma olduğunu belirterek, Katmer’i uyardı. Türkel açıklamasında, “Sayın Katmer’in, TV’ deki konuşmada kullandığı ifadeler haddini aşmıştır. Biz Sayın Katmer’in kirli siyasetinin aleti olmadık, olmayacağız. AKP Rize İl başkanı Katmer’in adı geçen TV’ de yaptığı konuşmada sendikamız ve yerel yöneticilerimiz için kullandığı ifade ve ithamları hoş görmek, bağışlamak ve kabul etmek mümkün olmadığı gibi haddini aştığını belirtmek gerekir” dedi

Türkel açıklamasında, “Sendikamız İl başkanının da teslim etmek zorunda kaldığı gibi, Rize’nin tarihine damgasını vurmuş, Rize’ye ve Rizelilere en büyük desteği vermiş bir örgüttür. Halen de bu niteliği sürdürmektedir. Sendikamıza terörist örgüt damgasını vurmaya kimsenin cesaret edemeyeceği gibi değil açık bir itham, hafif bir imaya bile tahammülümüz olamayacağı açıklıkla bilinmelidir. Tek Gıda iş, işçi sınıfının en saygın, en önde gelen sendikal örgütlerinin başında gelmektedir. Siyasi çıkar hesaplarıyla yapılan hiçbir karalama bu gerçeği değiştiremez. Yapılan konuşmada çok açıkça anlaşılmaktadır ki AKP Rize İl Başkanı hiçbir yasal hak ve yetkisi olmamasına ve açıkça suç niteliği taşımasına rağmen, Çaykur işçisinin de zorla sindirmeye, çalışılan sendikal bütünlüğü parçalama girişimlerinin aleni olarak bir parçası ve hatta en önde gelen aktörüdür. AKP Rize İl Başkanı siyası konumunu açıkça istismar etmekte, üyelerimizi sendika değiştirmeye zorlamaktadır. Bu güne kadar ki temaslarda ısrarla reddedilen ve sendikal çekişmenin dışında kalındığına dair savunmaların ne denli temelsiz ve gerçeklerden uzak bulunduğu da bu konuşma metni ile bir kez daha inkâr edilemeyecek bir şekilde ortaya çıkmıştır” dedi.

Rize AKP il başkanı Yılmaz Katmer ne demişti.

“İnsanlar siyasi görüşü ne olursa olsun hepsine eşitiz. Rize’de 55 yıldır her yerde bir anıtı olan ve hizmetleri bulunan bir sendikanın yerel yöneticileri bizim arkadaşımız, kardeşimizdir. Ama genelde AK Parti kapatılsın, onlar gitsin, Başbakanın önü kapatılsın çalışması içerisinde ise ve bunun kaynağını da Rize’den para alarak yapıyorsa ben bunun karşısında durmak mecburiyetindeyim.

Ben burada Sayın Başbakanın temsilcisiyim, 100 bin oyun temsilcisiyim. Sayın Başbakana oy veren bir işçinin vereceği aidat İstanbul, Taksim Meydanına Başbakana kurşun olarak atılacaksa ben bunu durdurmak durumunlayım.

Benim teşkilatım parayı nereye verdiğini bilmek durumundadır. 4 aydır bir mücadele var ben buna bir şey demedim. Ama gelinen noktada ben inanıyorum ki hiçbir AK Parti gönüldeşi bu kendi cebindeki para ile sevdiği Başbakanına sıkıntı vermez. Bunu da istemeyiz. Bizimle uğraşanlara tepkisiz kalmayız. Ve bununda takipçisi olacağız.

Editör: HABER MERKEZİ