Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'nin 2 km içine giren basın aracına Osetyalı askerleri ateş açtı.

Kafkasya’daki çatışmaları takip etmek üzere savaşın üçüncü gününde, çatışmaların merkezi Tsinvali’ye girerken araçlarına ateş açılan Kanaltürk ve NTV ekibi, zorlu bir sürecin sonunda Türkiye’ye getirildi. Ateş altında kalan gazetecilerin yaşadıkların NTV kamerasından böyle yansıdı.


ÖZEL UÇAKLA GETİRİLDİLER
NTV muhabiri Hilmi Hacaloğlu ve kameraman Cumhur Çatkaya ile Kanaltürk muhabiri Levent Öztürk ve kameraman Güray Ervin, Kuzey Osetya’dan Türkiye’ye özel uçakla getirildiler.

KURTULMAMIZ MUCİZE
Türk gazetecileri İstanbul Atatürk Havalima’nında aileleri ve yakınları karşıladı.Türkiye’ye ayak bastıktan sonra soruları yanıtlayan gazeteciler, “Olaydan mucize eseri kurtulduk” dediler.

 Levent Öztürk (Kanaltürk Muhabiri): “Ben vurulduktan sonra bir an gözlerim karardı. Arkadaşlarla iletişimi koparmadan ne yapabilirim, dedim ama onlar da çok soğukkanlıydı. Hepimiz gerçekten olabilecek en iyi reaksiyonları vermeye çalıştık”

 Hilmi Hacaloğlu (NTV Muhabiri) “Olayın ardından hastaneye götürdük Levent’i... Korkunç gözüküyordu. Üstü başı kan içindeydi. Orada doktorlar bize çok iyi davrandı. Kente gittik, çekimler yaptık. Berbat durumda, paramparça olmuş bir kent vardı. Savaşın tüm karanlık yüzlerini gördük.”

Cumhur Çatkaya (NTV Kameramanı): “İki ya da üç kurşun kameraya isabet etti. Belki de beni kurtaran o oldu. 4 arkadaş sağ salim çıktık. Bu inanılmaz birşey...”

Güney Osetya’daki silahlı saldırıda gözünden ağır şekilde yaralanan Kanaltürk Muhabiri Levent Öztürk ile kameraman Güray Ervin tedavilerinin yapılması için hastaneye götürüldüler. (ensonhaber)

Editör: HABER MERKEZİ