Türk Standardları Enstitüsü (TSE), yeni geliştirilen ürünlerin pazarda pay sahibi olabilmesi amacıyla başlattığı hizmet kapsamında ilk beyan doğrulama sertifikasını (BDS) verdi.

Gebze ilçesindeki TSE Kalite Kampüsü'nde düzenlenen törende 'Trimbox' kaçak akım koruma şalterlerine uluslararası geçerliliğe sahip sertifika verildi.

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, BDS ile firmaların yeni geliştirdikleri ürünlere ilişkin standart üstü beyanlarının test edilerek onaylanması hizmetini başlattıklarını belirterek, 'Bu uygulamayla firmaların standartların üzerinde ürün geliştirmesi ve üretmesini ümit ediyoruz, bu sayede hem ülkedeki ürün kalitesinin arttırılması hem de güçlü markaların doğuşu için gerekli zemini hazırladık' dedi.

Yurttaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş da TSE'nin yaptığı açılımın Türkiye'de 'icat' denilebilecek, standardı olmayan ürünlerin önünü açacağını dile getirerek, 'Belgelendirmeyle ilgili yaklaşık 6 yıldır çok ciddi mücadele veriyoruz. Yurt dışında ciddi koşuşturmalar yaptık. TSEsayesinde 2020 hedefi 5 milyar dolar ihracat ve dünyada 500 milyar dolar pazar potansiyeline sahip ürünü belgelendirmiş ve devlet garantisi altına almış olduk. İnşallah bundan sonra birçok mucit, birçok icat yok olup gitmeyecek' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şentürk, TSE'nin verdiği ilk BDS'yi Yurttaş'a takdim etti.

- Cihazın çalışma şekli

Trimbox, mikrosaniyelerle ifade edilen anlık yüksek voltaj darbelerinde elektrik tesisatı ve cihazları koruyarak, elektrik kontağından yangın çıkma riskini ortadan kaldırıyor.

Yüksek voltaj anında elektriği kesmeden veya topraklamaya ihtiyaç duymadan, gerekli voltajdan fazlasını tüketen cihaz, tesisata ve cihazlara her zaman doğru voltajı gönderiyor. Bu işlemi saniyenin milyarda ellisi gibi çok kısa sürede gerçekleştiren icat, ev veya iş yerlerindeki cihazların zarar görmesini önlüyor.(Haberler.com)



Editör: HABER MERKEZİ