Memur-Sen Rize Şube Başkanı Enver Toprak, yönetici konumundaki 657 sayılı kanuna tabi personelin ücretinin, maiyetindeki personelden düşük hale geldiğini savundu.


Toprak, sendika üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, kamu görevlileri arsında ücret farklılıklarının giderilmesi ve 357 sayılı kanunda yapılan düzenleme ile ''eşit işe eşit ücret'' anlayışının 2008 yılında ek ödeme uygulaması ile hayata geçirildiğini hatırlattı.

Düzenleme sonrasında uygulamaya konulan 399 sayılı kanunda, 2 sayılı ücretlerde adaletsizlik doğduğunu öne süren Toprak, şöyle devam etti: ''Yönetici konumundaki 657 sayılı kanuna tabi personelin ücreti, maiyetindeki personelden düşük hale gelmiştir. Yapılacak yeni düzenleme ile yönetici maiyetindeki personelin mağduriyeti giderilmelidir.

Toplam 6 bin 500 kamu görevlisinin olduğu bu düzenlemenin yürürlüğe girmesi halinde personel maaşlarına en fazla 560 lira yansıma olacaktır. Bu da 2011 yılı bütçesine 43 milyon 680 bin lira yük getirecektir. Ancak çalışma huzur ve barışının sağlanması, hakkaniyete aykırı bir olumsuzluğun giderilmesi gibi hususlar dikkate alındığında söz konusu miktarın bütçeye yük getirmediğini düşünmekteyiz.''

Bu uygulamanın hiyerarşik yapıyla uyumlu olmadığını savunan Toprak, şunları kaydetti: ''2010 yılında toplu görüşme tutanağında konuyla ilgili düzeltme yapılacağı görüşü belirtilmiştir. Söz konusu düzenlemenin bir an önce yapılarak yönetici kadroların mağduriyeti giderilmelidir.

Dile getirdiğimiz talepler haklı taleplerdir. Söz konusu düzenlemenin yeniden Torba Kanunu Tasarısı kapsamına alınması yapılan hatadan dönülmesi, kamu çalışanlarını rahatlatacaktır. Milletvekillerinin bu yönde adım atmalarını bekliyoruz.

Editör: HABER MERKEZİ