GÖKMEN ŞAHİN/TRABZON/İHA
 
Sabah saatlerinde Trabzon'a 3 özel uçakla gelen aralarında Selanik Valisi ve bir Rus Milletvekili'nin de bulunduğu Rus, Gürcü ve Yunan Ortodoks Kilisesi mensupları, Sümela Manastırı'nda ayin yapmak isteyince gerginlik yaşandı.



Trabzon'a Sümela Manastırı'nda ayin yapmak üzere gelen yaklaşık 500 kişilik turist kafilesi, Sümela Manastırı'nda Trabzon Müzeler Müdürü Nilgün Yılmazer'in tepkisi ile karşılaştı.
 
Minibüs ve otobüslerle havalimanından Maçka ilçesi Altındere Vadisi'ndeki Sümela Manastırı'na giden kafile, buradan daha sonra yaya olarak Sümela Manastırı'na çıktı.

MUMU SÖNDÜREN MÜDÜRÜN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER
Aralarında Selanik Valisi Panayotis Psomyadis ve Rus Milletvekili İvan Savidis'in de bulunduğu turistler burada ayin için 2 tane din adamı eşliğinde mum yakmak istedi. Rus Milletvekili İvan Savidis'in yaktığı mum, bu sırada kendilerine ayin yapmamaları konusunda uyarılarda bulunan Trabzon Müzeler Müdürü Nilgün Yılmazer 'Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre burada ayin yapamazsınız' diyerek mumu söndürdü. Mumun söndürülmesi üzerine Selanik Valisi Panayotis Psomyadis ve Rus Milletvekili İvan Savidis duruma tepki göstererek Yılmazer'in üzerine yürüdüler. Yaşanan arbede ve gerginliğin ardından grup ilahiler okumaya ve dua etmeyi sürdürdü.



'BEN PONTUSLUYUM, TRABZONLUYUM'
Konuyla ilgili açıklama yapan Selanik Valisi Panayotis Psomyadis, 'Biz buraya ibaret yapmaya geldik. Burada ayinin yasak olduğunu gösteren bir yazı yok. Ben Pontusluyum, Trabzonluyum. Benim atalarım dedelerim burada büyümüş. Sonra Yunanlıyız, sonra da Selanik Valisiyim' diyerek duruma tepki gösterdi. Grup dualarının bitmesinin ardından Sümela Manastırı'ndan gruplar halinde ayrıldı.
 












Editör: HABER MERKEZİ