Dilek ASLAN

Türk Sağlık-Sen Rize şubesi Başkanı Rıfat Terzi, Türk Sağlık-Sen olarak “Söz Bitti Sıra Eylemde” adı altında 24 Mayısta Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde büyük bir eylem yapma kararı aldıklarını belirterek, basına yazılı açıklama yaptı.

Terzi, Sağlık Bakanlığında 2003 yılında uygulamaya konulan farklı istihdam modelleri ile birlikte bugün yaklaşık 60 bin personel sözleşmeli olarak hizmet verdiğini ifade ederek, “Yani kısacası Sağlık bakanlığı personelinin yaklaşık yüzde 20’si sözleşmeli statüdedir. Ayrıca yeni personel alımları da sözleşmeli olarak yapılmaktadır. Sözleşmeli personel istihdamında ısrar eden ve bu istihdam modelini artırmayı hedefleyen Sağlık Bakanlığı ne yazık ki sözleşmeli personelin sorunlarını görmezden gelmekte, onların feryatlarına kulak tıkamaktadır. Sözleşmeli personel bugün eş durumu tayini ve becayiş hakkı verilmemesi nedeniyle işi ile ailesi arasında bir tercihe zorlanmaktadır. Birçok sözleşmeli personelin aile bütünlüğü zarar görmekte, yuvaları dağılmaktadır. Askerlik dönüşü işe başlamakta sıkıntı yaşamaktadırlar. Aynı işyerinde farklı mali ve sosyal haklara sahip personel olması çalışma barışını zedelemektedir. Bunların dışında daha birçok sorunlarla sözleşmeli personel çalışma hayatını sürdürmeye devam etmektedir” dedi.

Türk Sağlık-Sen olarak sözleşmeli personelin içinde bulunduğu bu durumu tüm platformlarda dile getirerek çözüm istediklerini belirten Türk Sağlık-Sen Rize şubesi Başkanı Rıfat Terzi, “ Sözleşmelerin tek taraflı fesh edilmesinin iptalinden, askerlik dönüşü işe başlama gibi birçok konuda hukuki kazanımlar elde ederek sözleşmeli personelin önemli haklar elde etmesini sağladık. Hala açtığımız birçok davada devam etmekte. Yetkili sendika olarak sözleşmeli personelin sorunlarını dile getirdiğimiz Toplum görüşmelerde, Hükümet tarafından Kurum İdari Kurul toplantılarında Sağlık Bakanlığı yöneticileri tarafından sözler verilmesine ve imzalar atılmasına rağmen sözleşmeli personel için olumlu somut bir adım atılmamıştır. Bu nedenle Türk Sağlık-Sen olarak artık “Söz Bitti Sıra Eylemde” diyerek 24 Mayısta Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde büyük bir eylem yapma kararı aldık. Bu eylemimize tüm Türkiye’den katılım olacaktır. Biz bu eylemi iş verirken insanları ailesinden edenlere, sözleşme yenilemeyi bile tehdit olarak kullanarak sindirilmiş bir kamu çalışanı isteyenler, sözleşmeli isen hiçbir hakkın yok diyenlere cevap olarak düzenliyoruz. Biz bu eylemi mağdur edilen ve sorunları görmezden gelinen sözleşmeli personelin güçlü ve gür sesini hükümete duyurmak için düzenliyoruz. Ve biz bu eyleme sorunlar yumağı içinde boğulan, sadece aile hayatı ve huzur isteyen, iş güvencesi isteyen tüm sözleşmeli çalışma arkadaşlarımı davet ediyoruz” dedi.

Türk Sağlık-Sen Rize şubesi Başkanı Rıfat Terzi, sözlerinin sonunda, Türk Sağlık-Sen personeline çağrıda bulunarak, “24 Mayıs’ta Ankara’da olalım. Ailelerinizle birlikte eylemimize katılın. Güçlü ve gür bir sesle Ankara’da sorunlara çözüm isteyelim. Eş durumundan becayişe kadar sorunları çözün. Çalışanlar arasındaki farklılıklara son verin. Geçici işçileri kadrolu yaptınız. Sözleşmeli personele de kadrolu devlet memuru statüsüne verin diyelim. 24 Mayıs’ta Ankara’da olma isteyen tüm sözleşmeli personel bizimle irtibata geçsin. Hep birlikte Ankara’ya hareket edelim. Birlikte sözleşmeli personelin gücünü gösterelim”dedi.

Editör: HABER MERKEZİ