Siyaset Akademisi ve Deneyim Paylaşım dersleri Trabzon, Adapazarı, Samsun ve Kars illerinin ardından Bingöl ve Batman’da devam etti.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hafta sonu Bingöl ve Batman illerinde düzenlenen deneyim paylaşım derslerine katıldı. Cumartesi günü Bingöl Belediyesi konferans salonunda yapılan ilk derse yaklaşık 200 kişilik katılımcı vardı. Pazar günü Batman kültür sarayında yapılan derse ise yaklaşık 300 kişi katıldı.

Derslerde ilk olarak Rize Belediyesinin 4 yıllık çalışmalarının anlatıldığı tanıtım filmi katılımcılara izletildi. İki ilde yapılan derslerde Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı deneyimlerini anlattı. Katılımcılar yöre ve coğrafya eşlemesiyle birbirine yakın olan insan ilişkilerini değerlendirerek derslerin ikinci bölümünde sorular sordular. Sorulu cevaplı geçen derslere ilgi yoğundu. Siyasetten spor’a spordan sosyal yaşama kadar her konunun işlendiği derslere ayrılan zamanın bitmesine rağmen dinlenme salonlarında katılımcılar Başkan Bakırcıya sorular sorarak deneyimlerinden faydalanmak istediler.

Derslerin ardından Rize’ye dönen Başkan Halil Bakırcı yol güzergahı üzerinde ki; Hasan Keyf, Veysel Karani ve Ahlat Selçuklu mezarlarını da ziyaret etti. 

Editör: HABER MERKEZİ