Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, 16 Aralık’ta PKK’nın yuvalandığı Kandil’e gerçekleştirilen hava operasyonunun ardından yaptığı “Bizim için PKK’nın oradaki kampları ve hareketleri BBG evi gibidir” değerlendirmesi bölgede görev yapan özel birliklere ilham kaynağı oldu.

ESPRİ KONUSU OLUYOR

Zaman zaman Kuzey Irak’a girerek operasyon gerçekleştiren özel kuvvetler, kendi arasında PKK’nın etkin 16 ismine BBG kodlaması yaptı. Resmi olarak tanımlanmayan ancak özel birlikler arasında kullanılan kodlama operasyon öncesinde espri konusu oluyor.

BAHOZ KÜLLERİ BIRAKMIŞ

PKK’ya ağır darbe indiren özel birliklerin resmi olmayan bu kodlamayı kullanması, birliklerin morali açısından önemli bir unsur olarak değerlendiriliyor. Kuzey Irak’a yönelik operasyon gerçekleştiren askerlerin kendi aralarında, “Bugün şansı olan 01 MURAT’ı bulur”, “02 CEMİL ortalarda yok”, “09 FEYMAN küllerini bırakmış” gibi espriler yaparak operasyona gittikleri öğrenildi.

SIRALAMA ETKİNLİĞE GÖRE

Karayılan ve Bayık’ı, “03 RIZA” koduyla “Rıza Altun”, “04 DURAN” koduyla “Duran Kalkan” izliyor.

Bir süre önce PKK’dan ayrılarak yasadışı PWD’yi (Kürdistan Yurtsever Demokrat Partisi) kuran Nizamettin Taş “09 NİZAMETTİN, PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan “10 OSMAN” olarak kodlandı.

Örgüt içinde Peşlin-Tolhildan kod adlarını kullanan Gülizar Tural “12 GÜLİZAR”, örgüt içinde Mizgin kod adını kullanan İlknur Şen Akdağ, “13 İLKNUR” olarak tanımlanıyor.

İnternethaber 

changeTarget(document.getElementById('news_content'))
Editör: HABER MERKEZİ