ERGENEKON soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra cuma günü avukatının yaptığı itirazın değerlendirmesi sonucu bugün tahliyesine karar verilen ATO Başkanı Sinan Aygün, tutuklu bulunduğu Kandıra 2 nolu F Tipi Cezaevi'nden ayrıldı. Cezaevi önünde eşi Mine Aygün ile kızı ve damadının yanısıra çok sayıda yakını tarafından karşılanan Sinan Aygün'ün sözleri, “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Devlette misafir olarak kabul edildim. Gördüğünüz gibi girdiğim gömlekle tertemiz çıktım” oldu.

Ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Sinan Aygün, güvenlik gerekçesiyle Kandıra 2 nolu F Tipi Cezaevi'ne konuldu. Aygün'un avukatlarının tutuklamaya yaptığı itirazın değerlendirmesi sonucu tahliyesine karar verilmesiyle birlikte cezaevi önünde hareketli saatler yaşandı. Kararın açıklanmasından sonra önce basın ve medya ordusu cezaevi önüne akın etti.

EŞİ, KIZI VE DAMADI GELDİ

Saat 20.00 sıralında ATO Başkanı'nın eşi eşi Mine Aygün ile kızı Burcu ve Bereket Öner, İzmit Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Zeytinci ile birlikte cezaevine geldiler. Kısa süre sonra da Aygün'ün avukatları İsmail Hakkı Tekay ve Bülent Acar'da Kandıra F Tipi Cezaevi'ne gelerek işlemleri yaptırdı. Aynı dakikalarda Kocaeli Cumhuriyet Başşavcısı Hüseyin Canan da cezaevine gelerek tahliye işlemlerine start verdi.

Otomobilden çıkmayan Mine Aygün gazetecilerin sorunlarını cevapsız bıraktı. Bu arada İstanbul ve Ankara'dan da Sinan Aygün'ü karşılamak için kalabalık araç konvoyunun İzmit'te hareket ettiği bilgileri geldi.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından saat 21.30'da Sinan Aygün, Kandıra 2 nolu F Tipi Cezaevi'nin kapısından çıktı. Aygün'ün ailesi arabada beklerken, gazeteciler çevresini sararak soru yağmuruna tuttu. Kararlı ve mutlu bir ifadeyle soruları yanıtlayan Aygün'ün ilk sözü “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” oldu. Aygün daha sonra iddianameyi izleyemediğini tahliyesine karar verildiğini ise televizyon kanalından öğrendiğini söyledi.

GİRDİĞİM GÖMLEKLE TERTEMİZ ÇIKTIM

Sinan Aygün cezaevi kapısının önünde yaptığı kısa açıklamada şöyle konuştu:

“Yaptığım itirazım kabul edildi. Cezaevine girdiğim gömlekle daha temiz daha sağlıklı çıkıyorum. Devlette misafir olarak kabul edildim. 14 gün beni misafir ettiler. Gördüğünüz gibi girdiğim gömlekle tertemiz çıktım. Şimdi Ankara'ya gideceğim. Daha geniş açıklamayı daha sonra yapacağım.”

Aygün bir soru üzerine içerde bir sıkıntı çekmediğini belirtirken,basın mensupları ısrarla iddianame ile ilgili sorular yöneltti. Bunun üzerine Aygün, bugün çok ziyaretçisi geldiğini, avukatlarıyla görüştüğünü ve bu nedenle iddianemeyle ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olamadığını söyledi.

Soruların ardından Aygün kendisini arabada bekleyen eşi, kızı ve damadı ile kucaklaştı. Kısa süreli bu karşılamadan sonra Aygün arabaya binerek Ankara'ya gitmek üzere Kandıra'dan ayrıldı.

TOLON VE ERUYGUR'A RET

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un serbest bırakılma talebi reddedildi.

Editör: HABER MERKEZİ