Can Dündar’ın sunduğu 'Neden' programında AKP’nin Güneydoğu politikası değişti mi sorusuna yanıt arandı. AKP’ye yakın görüşleriyle tanınan ancak son olarak Erdoğan için yaptığı 'Obama gibi geldi, Bush gibi oldu' benzetmesi nedeniyle Erdoğan'ın kürsüden 'Sevsinler seni. Yazıklar olsun!' cevabı alan gazeteci Fehmi Koru, Erdoğan'ın bu cevabını ve AKP'nin değişen Güneydoğu politikalarını değerlendirdi.

AKP'NİN TUTUMU DOĞRU DEĞİL
Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru, AKP’nin şu anda tutumunun doğru bir politika olmadığını savunarak, “Oturup düşünürlerse AK Parti yönetimi şu anda verdikleri fotoğrafın yanlış bir fotoğraf olduğunu göreceklerdir. Yeni daha hoş bir fotoğraf, Türkiye’nin geneline hitap eden bir fotoğraf ama o bölgenin hassasiyetlerini gözden kaçırmayan bir fotoğraf nasıl olabilirin içini doldurmaları lazım” diye konuştu.

BAŞBAKAN'IN ÜSLUBUNU HERKES BİLİYOR
Fehmi Koru programda, Erdoğan'ın kendisine verdiği 'Sevsinler seni' Yazıklar olsun!' şeklindeki cevabı değerlendirirken 'Tepkisini normal karşıladım. Neticede başbakanı ve politikalarını eleştirdim. O ise bu politikaları doğru buluyor ki beni eleştirdi” dedi. Koru, üslup konusundaki tartışmaları ise; 'Herkes üsluba takılıyor ama ben yadırgamadım. Çünkü başbakanın üslubunu herkes biliyor. Bunu yadırgayanların da onu tanımayanlar olduğunu düşünüyorum' sözleriyle değerlendirdi.

BU SÖYLEMLE OY ALINMAZ 
Başbakan Erdoğan'ın son günlerde çeşitli çevrelerce 'aşırı milliyetçi' bulunarak eleştirilen söylemini de yanlış bulduğunu belirten Koru “Bu yolla oy alacaklarını düşündükleri için bu söyleme gittiler ama çok saf olmadıkça bu yolla oy alamayacaklarını görmek lazım” dedi. 

ERDOĞAN PKK’NIN İSTEDİĞİNİ YAPTI
PKK'nın provokatif eylemlerinin sonuç verdiğini savunan Fehmi Koru, Erdoğan'ın da istemeyerek de olsa bu noktaya geldiğini savundu. Koru; 'Son birkaç ay içinde yükselen terörün amacı Tayyip Bey’in bugünkü söylemini sağlamaktı. Terör amacına ulaşmış oldu. Bakın artık terörden bahsetmiyoruz. Geçmişte de böyle olmuştu. Ne zaman terör çözüm aşamasına geldiyse, aynı şey oldu.” şeklinde konuştu.
 
Ensonhaber
Editör: HABER MERKEZİ