BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’nin Güneysu İlçesinde hemşehrileriyle sohbet etti, sorunlarını dinledi. Bir vatandaşın Başbakan’a, 'Anzer’den geliyorum, seni Anzer balı gibi seviyorum, Anzer yoluna destek bekliyorum' sözleri dikkat çekti.

Kucağında bir çocuğu ve elindeki cep telefonuyla Erdoğan'ı görüntülemeye çalışan vatandaş AA foto muhabirinin fotoğraf makinesine böyle yansıdı.

Trabzon’da dün akşam düzenlenen 11’inci Avrupa Olimpik Gençlik Festivali’nin açılış töreninin ardından eşi Emine Erdoğan’la gece geç saatlerde baba ocağı Rize’nin Güneysu İlçesi’ne gelen Başbakan Erdoğan, geceyi Merkez Mahallesi’ndeki villasında geçirdi. Öğleden sonra geniş koruma önlemleri altında ilçe merkezine inen Başbakan Erdoğan’ı burada yaklaşık 100 kişi karşıladı.

Makam aracından inen Erdoğan, herkesle tek tek el sıkıştı, vatandaşların sorunlarını dinledi. Çocukları seven Başbakan, vatandaşlar tarafından kendisine verilen not kağıtlarını da korumalarına teslim etti. Bu sırada kalabalığın arasından bir kişi Başbakan Erdoğan’a, 'Anzer’den geliyorum, seni Anzer Balı gibi seviyorum, Anzer yoluna destek bekliyorum' diye seslendi. Bu sözler Başbakan Erdoğan ve kalabalığı güldürdü. Yaklaşık 20 dakika ilçe merkezinde kalan Erdoğan gelmeden önce korumaları çocuklara oyuncak ve diş fırçası dağıttı.
Başbakanlık’a ait otobüsle Rize’ye hareket eden Erdoğan, yolda gördüğü vatandaşlarla da sohbet etti, çocuklara oyuncak verdi. Erdoğan daha sonra Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile birlikte Rize Valiliği’ni ziyaret etti.

gazetevatan 

Editör: HABER MERKEZİ