Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde aralıklarla görülecek olan yağışların; öğleden sonra Doğu Karadeniz kıyıları (Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Çarşamba ve Fatsa) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara, Kıyı Ege ile Karadeniz'in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydogu, zamanla iç bölgelerde kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları (Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım düşmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra doğusu aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, batısı ile öğleden sonra bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif olmak üzere bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, kıyı kesimleri ile öğleden sonra bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra bölgenin doğusunda (Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt) kuvvetli olması bekleniyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Editör: HABER MERKEZİ