OAO Lukoil Başkanı Vagit Alekperov, satın almanın mali boyutuna ilişkin, 'Bu alışverişin mali portresi bir ticari sırdır. Ancak 500 milyon dolardan biraz daha fazla olduğunu söyleyebilirim' dedi.

Alekperov, Akpet’in yüzde 100 hissesinin satın alınmasıyla Türkiye piyasasındaki varlıklarının yüzde 5’e çıkmış olacağını, bu miktarı 10 yılda yüzde 10’a çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Lukoil’in Rusya, Romanya ve Ukrayna’da rafineri kapasitesi bulunduğunu belirten Alekperov, tüketiciler için istikrarlı bir tedarik sistemi oluşturmak istediklerini ve tüm ürün gamını Türkiye’de piyasaya sunacaklarını kaydetti.

Akpet’in satın alınmasıyla perakende alanında Finlandiya’dan Türkiye’ye kadar yayılmış olacaklarına işaret eden Alekperov, hisseleri Londra ve Moskova borsalarında işlem gören Lukoil’in yıllık 100 milyon ton petrol ve 16 milyar metreküp doğal gaz üretim kapasitesi bulunduğunu, 8 rafineri işlettiğini aktardı.

Mevcut Akpet istasyonlarının isminin kısa sürede değiştirilmesinin mümkün olmadığını belirten Alekperov, gelecekte Lukoil ile anlaşma yapan petrol istasyonlarının Lukoil adı altında faaliyet göstereceğini bildirdi.

Akpet Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Aytemiz de, bu satışla dağıtım sektöründen çekilmiş olacaklarını belirterek, 'Bayilik düzeyindeki işimiz devam edecek. Petrol sektöründe varız. Başka işlerimiz de söz konusu' dedi. (haber1)



Editör: HABER MERKEZİ