Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre, yurdun kuzeydoğu kesimleri parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa) kısa süreli ve yerel olmak üzere, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Rüzgar kuzey ve doğu, Güney Ege`de kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb. ) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek. (32)

Ankara: Az bulutlu ve açık. (36)

İzmir: Az bulutlu ve açık. (36)

Adana: Az bulutlu ve açık. (35)

Antalya: Az bulutlu ve açık. (38)

Samsun: Parçalı bulutlu. (29)

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (33)

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık. (44)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyi parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; öğle saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa) kısa süreli ve yerel olmak üzere, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek
Editör: HABER MERKEZİ