Ankara’daki Rizeliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Rize ye hibe desteği sağlayabilmek için Avrupa Birliğine 5 proje sundu.

Ankara Rize Dernekleri Federasyonunun kurucu üyesi olan Rizeliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği; Avrupa Birliğinin, Karadeniz bölgesi için açmış olduğu fonlar kapsamında, içeriği ekte sunulmuş olan konularla ilgili toplamı 1.833.640 Avro olan 5 adet projeyi hazırlayarak merkeze teslim etti.

Ankara Rize Dernekleri Federasyonu ve Rizeliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Süleyman Basa, Prof. Dr. Reşat Kasap ve Proje Koordinatörü Ali Bulur öncülüğünde yönetim kurulu üyeleri tarafından hazırlanan 5 adet proje, Kadın istihdamının artırılması, Mesleki eğitim ve Organik çay konularında eğitim verilmesi hususlarını ihtiva etmektedir.

Kız çocuklarının eğitimi ile ilgili hazırlanan yeni bir proje ise 16 Ekim tarihinde Merkezi Finans birimine teslim

Rizeliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği; Eylül ayı içerisinde ise, Rize il özel idaresi için, Rize bezi (Feretiko) ile ilgili 500.000 Avroluk bir proje teslim etmiştir…

AB Proje çalışmaları, Federasyonun proje grubu ve bu konuda ihtisas derneği olan Rizeliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanmakta ve teslim edilmektedir.

Editör: HABER MERKEZİ