Mülkiyeti Van İl Özel İdaresi'ne ait Vali konağı 9 milyon 165 bin TL'ye satıldı.

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun ikamet ettiği Vali Konağı ve 12 adet işyeri kırsal bölgelere su ve yol götürmek, okul yaptırmak amacıyla İl Encümeni tarafından 8 milyon 744 bin 395 TL muhammen bedelle Şubat ayında satışa çıkarılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve iki firmanın katıldığ ihaleyi, 9 milyon 165 bin TL ile en yüksek rakamı veren Y.T.Y. İnşaat Nakliye Turizm Madde Sanayi ve Limited Şirketi-Ahmet Çayırlı ortak girişim grubu kazandı.

İhale komisyonunun tekliflerle ilgili yaptığı değerlendirmenin ardından ihalenin sonucu Van Valisi Münir Karaloğlu'na gönderildi. Karaloğlu da yaptığı incelemenin ardından kendisinin de ikamet olarak kullandığı konak ile birlikte 12 adet işyerinin satışını imzalayarak, onayladı.

Sosyal projeleriyle adından söz ettiren Van'ın Rize'li Valisi Münir Karaloğlu göreve başladığı ilk gün, kendisine gönderilen çiçekleri, Van'da çiçekçilik yapan 9 çocuk annesi bir kadına bağışlamasıyla gündeme gelmişti. Karaloğlu, bir süre önce de valilik bahçesinin önündeki polis bariyerlerini kaldırarak halkın kullanımına açmıştı.
 

Editör: HABER MERKEZİ