Rize Gençlik Merkezi üyesi 250 genç, Sarıkamış’da düzenlenecek “Gençlik Şühedanın İzinde” programına katılmak üzere bu akşam yola çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Sarıkamış Harekâtı’nın 103’üncü yıldönümü çevrçevesinde Kars Sarıkamış’da düzenlediği “Gençlik Şühedanın İzinde” programına katılmak üzere Rize Gençlik Merkezi üyesi 250 gençten oluşan kafile yola çıktı.

Rize Gençlik Merkezi üyesi gençler Türkiye’nin dört bir yanından binlerce genç ile birlikte Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri 103’nüncü yılında anmak için 07 Ocak 2018 Pazar günü Sarıkamış’ta bir araya gelecek. ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne katılacak olan Rizeli gençler, Sarıkamış’ta şehit düşen binlerce vatan evladına olan görev ve sorumluluğumuzu ülkemize bir kez daha hatırlatacak.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, yaptığı açıklamada “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 2013 yılından itibaren başlattığı ‘Gençlik Şühedanın İzinde’ programı çerçevesinde 5 yıldır 10 binlerce genç, şehit düşen Mehmetçikleri anmak için Sarıkamış’ta buluşuyor. Burada yapılan törenlerde gençlerimiz Şüheda’yı bir kez daha keşfedecek Dedelerinin Allahuekber Dağları’ndaki o kahramanlık destanını yerinde yaklaşık 10 km mesafeyi yürüyerek -13 derece soğukta, yoğun kar yağışı altında ve bir metreyi bulan karlı zeminde hissedecekler, Şartlar ne olursa olsun ecdadımızın düştüğü yol, peşlerine düşeceğimiz yoldur diyerek tarihe anlamlı bir yolculuk yapacaklar“ dedi.

Çelik, ayrıca, Rizeli gençlere bu manevi ortamı yerinde yaşamak için gerekli olanakları sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a gençler adına şükranlarını sunduğunu belirtti.

mustafa-celik-042.jpg

Gençlik ve Spor Bakanlığının Sarıkamış Harekâtı’nın 103’üncü yıldönümü çerçevesinde Kars Sarıkamış’da düzenlediği “Gençlik Şühedanın İzinde” programına katılmak üzere bu akşam yola çıkacak olan Rize Gençlik Merkezi üyesi gençler, yarın (Pazar günü) yapılacak törenden sonra Rize’ye dönecek.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ