RİZE Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerinin yaptığı bir operasyonda 2 milyon 500 bin lira değerindeki 24 kilogram eroin ele geçirildi. Şüpheli aracı takibe alan polis, filmlere taş çıkaran bir kovalamanın ardından zanlıları kıskıvrak yakaladı. Operasyon anı polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Rize Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 ay önce 650 gram eroin ele geçirilen operasyonun ardından soruşturmayı derinleştirdi. Doğu illerinden yola çıkarılan eroinlerin Karadeniz Bölgesi üzerinden İstanbul ve Avrupa`ya gönderildiği yönünde bulgular elde eden ekipler, Van`ın Başkale İlçesi`nden yola çıkan 34 GP 8683 plakalı otomobili Rize girişinde takibe aldı. Otomobili bir süre takip eden ekipler, Rize şehir geçişinde harekete geçti. Polis telsizinden geçen 'operasyon hazırlığı' anonsunun ardından ekipler otomobili karayolunda kıstırdı. İçerisindeki iki şahsı yere yatırarak gözaltına alan polis ekipleri, otomobilde narkotik detektör polis köpeği 'Julia' nezaretinde arama gerçekleştirdi.

Köpeğin tepki vermesi üzerine otomobilin sökülen airbag bölümünde zula halde 46 pakette 2 milyon 500 bin lira değerinde 24 kilogram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan E.G. (41) ile M.Y. (37) uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan sevk edildikleri Rize Cumhuriyet Başsavcılığı`nca tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine konuldu.

Karadeniz Bölgesi üzerinden yeni bir güzergah oluşturuldu

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, düzenlediği basın toplantısı ile operasyonun detaylarını anlattı. Demirtaş, Rize tarihinde en büyük eroin yakalamasının gerçekleştirdiğini belirterek, 'Bu operasyondan Karadeniz Bölgesi üzerinden yeni bir güzergah oluşturulduğu ve uyuşturucu madde kaçakçılığı yapıldığı anlaşılıyor. Önümüzdeki günlerde daha ciddi tedbirler alacağız. Bölgemizin uyuşturucu madde güzergahı olarak kullanılmasını engellemek amacıyla çalışmalarımız devam edecek' diye konuştu. Bu arada zanlıların otomobile zula halde sakladığı eroin paketlerini narkotik köpeklerinin koklama yöntemi ile bulamaması için özel olarak ilaçladığı ve araç içerisine sürekli çakmak gazı verdikleri öğrenildi. Zanlıların ayrıca yurt dışına gönderilmek üzere paketlediği eroinleri X-Ray cihazında görünmeyecek şekilde özel jelatinle sardığı belirtildi.

'Aslanım benim'

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, operasyonu gerçekleştiren KOM ekibini ve narkotik detektör köpeği Julia`yı kutladı. Demirtaş, başını okşadığı Julia`ya 'aslanım benim' diyerek, 'Operasyonda köpeğimizin de payı büyük. Onun sayesinde eroinlerin yeri tespit edildi' dedi.

Rizede Film Gibi Operasyon
Yükleyen rizedeyiz. - Yepyeni haber videoları
Editör: HABER MERKEZİ