Rize Emniyeti'nin İstanbul ve Adana illerini kapsayan 'Yelkovan' operasyonunda, gümrük kaçağı 8 bin 600 saat ele geçirildi. Olayla ilgili 5 şüpheli de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'ye Sarp Sınır Kapısı'ndan kaçak yollarla giriş yaptığı tespit edilen yabancı menşeli kol saatlerinin otobüs ve kargo firmaları vasıtasıyla başta İstanbul, İzmir ve Adana illeri olmak üzere çeşitli illere gönderildiği ve ülkenin yüklü miktarda vergi kaybına uğratıldığı tespit edildi. Yapılan ön çalışmaların ardından harekete geçen Rize Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Çayeli İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul ve Adana Emniyet Müdürlükleri, 'Yelkovan' adı verilen eşzamanlı bir operasyon gerçekleştirdi.

Yapılan operasyon sonucunda, Rize'nin Çayeli ilçesinde biri Gürcistan uyruklu 2 şahıs yakalanırken, şahıslarda 5 bin adet gümrük kaçağı kol saati ele geçirildi. İstanbul ili Esenler Otogarı'nda yapılan operasyonda yakalanan 2 şahıstan 600, Adana'da ise 3 bin adet gümrük kaçağı kol saati ele geçirildi.

Operasyonlar sonucunda piyasa değeri 150 bin YTL tutarında toplam 8 bin 600 adet gümrük kaçağı kol saatine el konuldu.

Teşekkül halinde gümrük kaçakçılığı yapan 5 şahıs yakalandı. Rize'de yakalanan 1'i yabancı uyruklu 2 şahsın ise çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandığı açıklandı.

Haberler.com 

Editör: HABER MERKEZİ