Rize Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Seyfettin Afacanlar, düzenleyecekleri iftar yemeğini iptal ederek harcanacak parayı açlıktan onbinlerce insanın öldüğü, milyonlarca insanın da ölüm tehditi altında olduğu  Afrika ülkelerine göndereceklerini açıkladı. Afacanlar, ayrıca Rize'deki diğer  sivil toplum örgütlerine de seslenerek, 'Bu yılki iftar programlarınızı iptal ederek, harcanacak parayı Afrika’da ölümle pençeleşen insanlara göndermelerinin doğru bir tercih olacağını' kaydetti.

Afacanlar yaptığı yazılı açıklamada, 'Memur Sen’e bağlı tüm sendikalarımız genel merkezin almış olduğu karar doğrultusunda, geleneksel iftar programlarını bu yıl Türkiye genelinde iptal etmiştir. Son 60 yılın en kurak yazının yaşandığı, milyonlarca kişinin açlıktan ölme tehdidinde olduğu Afrika’da yaşanan açlık felaketine Rize olarak seyirci kalamayacaklarını, bu nedenle düzenleyecekleri iftar programlarını iptal ederek, ayrılacak kaynağı Afrika’ya bağışlayacağız.' dedi.

1.20110808232946..jpg

Afacanlar, üyelerin bu konuyu olumlu karşılayacaklarına ve onlarında destek vereceklerine inandıklarını ifade ederek şunları kaydetti: Verilen iftarlarda bir kişi adına ödenen para ile Afrika’da onlarca çocuğun hayatını kurtarabileceğimizi, bu nedenle Rize'deki tüm sivil toplum örgütlerimize seslenerek, bu yılki iftar programlarınızı iptal ederek, harcanacak parayı Afrika’da ölümle pençeleşen insanlara göndermelerinin doğru bir tercih olacağını, ayrıca üyelerimizden, halkımızdan yapacakları diğer yardımlarla da Afrika'daki açlığın giderilmesine destek olabilirler.

Afacanlar açıklamasının sonunda Ramazan ayının tüm insanlığa, şehrimize, ailelerimize huzur, barış ve bereket getirmesini diledi.

Editör: HABER MERKEZİ