Artvin'de, yüksek ateş nedeniyle hastaneye başvuran kişi, domuz gribi kuşkusuyla sevkedildiği Rize'deki hastanede karantinaya alındı.

 
Hollanda'dan 4 gün önce memleketi Artvin'in Arhavi ilçesine gelen adı açıklanmayan bir kişi, akşam saatlerinde yüksek ateş yakınmasıyla Arhavi Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Doktorların domuz gribi vakası olabileceğinden kuşkulanmaları üzerine bu kişi, ambülansla Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne sevkedildi.

Ambülansla hastaneye getirilen kişi, hastanenin acil servisinde boşaltılan bir bölümünde gözlem altına alındı. Hastaya müdahalede bulunan tüm sağlık personelinin maske ve eldiven kullandıkları gözlendi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, 79 yaşındaki kişinin gerekli tüm sağlık önlemlerinin alınmasının ardından hastanede karantinaya alındığını söyledi.

Tepe, hastadan kan örneği alınarak Ankara'ya gönderileceğini ifade ederek, ''Böylece, vakada H1N1 virüsü olup olmadığı kesinlik kazanacak. Ancak şu anda hastanın sağlık durumu çok iyi. Hastanın yakınlarıyla da temasa geçtik. Bu kişilere de ilaç verildi'' dedi.
Editör: HABER MERKEZİ