Tuncer KUŞ

Rize'deki yatırımları tek tek inceleyen Hasan Karal, serbest bölge içerisinde Çaykur hangarlarında yapılan yeni AssisTT inşaatında incelemelerde bulunarak yeni yapılacak bina ve kapasitesi hakkında bilgi aldı.

Karal, yeni yapılacak binanın 600 kişiye istihdam sağlayacağını belirterek, 'AssisTT'in Rize'de var olan binasında 300 kişi çalışmaktaydı.  Serbest bölge içerisinde yeni yapılacak olan bu binada da 600 kişinin istihdam edileceğini göz önüne alırsak, Rize'de 900 kişilik bir istihdam alanı sağlamış oluyoruz. Ayrıca bu 900 kişinin yemek ve ulaşım ihtiyacı da AssisTT tarafından karşılanıyor.  Bu Rize'miz ve hemşerilerimiz için büyük bir kazançtır. AssisTT çağrı merkezini Rize'ye getirmek için çok uğraştık.  Bu yatırımı başka illerde istedi ama sayın başbakanımızın da katkılarıyla AssisTT çağrı merkezini Rize'mize kazandırdık. Şimdide 600 kişilik yeni istihdam alanıyla 900 Rizeli buradan evlerine ekmek götürecek.' ifadelerini kullandı.

hasan-karal,-assistt-merkezinin-insaatinda-incelemelede-1.jpg

'Eylül sonunda Hizmete açılıyor'

Karal yeni binanın eylül ayının sonuna doğru hizmete açılacağını belirterek, 'Serbest bölge içerisinde yer alan bina eylül ayının sonlarına doğru hizmet veremeye başlayacak. Bu bina bir kompleks şeklinde planlanmış. Rize mimarisine uygun son derece modern bir şekilde hizmet verecek' dedi.

hasan-karal,-assistt-merkezinin-insaatinda-incelemelede-2.jpg

Editör: HABER MERKEZİ