CUMHURİYET POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ

 

İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık      

20.08.2010 günü Yeniköy Mh. R.T. isimli şahsın alışveriş yaptığı sırada kabinde unuttuğu çantasında bir miktar parasının çalındığını beyan ederek şikayetçi olduğu öğrenilmiştir.

 

TOPHANE POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ

 

Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma ve Taksirle Yaralama

20.08.2010 günü saat : 15.15 sıralarında Çorapçılar Mh. M.T. isimli şahsın kullanmış olduğu oto ile seyir halindeyken aniden önüne çıkan kamyon nedeni ile kaza yaptığını beyan ederek şikayetçi olduğu öğrenilmiştir.

Taksirle Yaralama

20.08.2010 günü saat : 19.20 sıralarında İslampaşa Mh. E.T. isimli çocuğun fazla miktarda ilaç içmesi sonucu zehirlendiği hastaneye getirilerek tedavisinin yapıldığı, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilmiştir.

İntihara Teşebbüs

21.08.2010 Günü saat : 04.00 sıralarında İslampaşa Mh. Z.B. isimli şahsın fazla miktarda ilaç içerek intihara teşebbüs ettiği hastaneye giderek tedavisini yaptırdığı öğrenilmiştir.

Taksirle Yaralama (Trafik Kazası)

21.08.2010 Günü saat : 19.00 sıralarında Tophane Mh. Ö.L.M. isimli şahsın kullandığı aracıyla yolun karşı tarafına geçmek isteyen İ.A. isimli şahsa çarpması sonucu kazanın meydana geldiği ve aynı araçla hastaneye getirilerek tedavisinin yaptırıldığı öğrenilmiştir.

Taksirle Yaralanma

21.08.2010 Günü saat : 22.00 sıralarında İslampaşa Mh. E.Y. isimli çocuğun fazla miktarda ilaç içmesi sonucu zehirlendiği hastaneye getirilerek tedavisinin yapıldığı, hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilmiştir.

Nitelikli Hırsızlık

22.08.2010 günü saat : 11.40 sıralarında Taşlıdere Mh. M.K. isimli şahsın yanına gelen erkek şahsın damadının tanıdığı olduğunu, damadına bir miktar borcu olduğunu söyleyerek para verdiğini, para üstünü verdiği sırada adres yazma bahanesi ile cüzdanını aldığını, daha sonra cüzdanını iade ettiğini, evine gittiğinde cüzdanından bir miktar paranın alındığını beyan ederek şikayetçi olduğu öğrenilmiştir.

 

PAZAR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

 

İntihara Teşebbüs

21.08.2010 günü saat : 20.00 sıralarında F.H.Ç. isimli şahsın evinde ilaç içerek intihara teşebbüs ettiği, hastaneye getirilerek tedavisinin yaptırıldığı öğrenilmiştir.

 

FINDIKLI İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

 

İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık

22.08.2010 günü saat : 09.12 sıralarında Sahil Mh. Y.T. isimli şahsın işyerine girilerek bir miktar sigara, çakmak ve bozuk paranın çalındığı öğrenilmiştir.

 

ÇAYELİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

 

Taksirle Yaralama (Yaralamalı Trafik Kazası)

20.08.2010 günü saat :16.45 sıralarında Yenipazar Mh. İ.H.İ. isimli şahsın kullandığı oto ile A.İ.S. isimli şahsın kullandığı motosikletin çarpışması neticesi kaza meydana geldiği, kazada A.İ.S. isimli şahsın yaralandığı öğrenilmiştir.

5607 SKM (Kaçakçılık)

21.08.2010 Günü saat : 17.00 sıralarında Eskipazar Mh. seyyar manav tezgahından kaçak sigara sattıkları ihbarı üzerine, yapılan kontrolde E.H. ve R.K. isimli şahısların tezgahından toplam 328 paket kaçak sigara ele geçirilerek şahıslar hakkında gerekli yasal işlemin yapıldığı öğrenilmiştir.

Dolandırıcılık

20.08.2010 Günü saat : 14.30 sıralarında Yenipazar Mh. T.P. isimli şahsı cep telefonundan arayan bir şahsın para ödülü kazandığını beyan ederek kendisine banka hesabından bazı işlemler yaptırmak suretiyle bir miktar parasını dolandırdığını beyan ederek şikayetçi olduğu öğrenilmiştir.

 

İYİDERE İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ              

 

Hırsızlık

22.08.2010 günü Sarayköy Mh. A.Ş. isimli şahsın park halindeki aracından bir miktar mazotun çalındığını öğrenilmiştir.

 

CUMHURİYET POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ

 

Hırsızlık

23.08.2010 Günü Piriçelebi Mh. E.A. isimli şahsın içinde banka kartları, cep telefonu, güvenlik kartı bulunan poşeti Bankanın önünde bıraktığını geri döndüğünü poşetin yerinde olmadığını beyan ederek şikayetçi olduğu öğrenilmiştir.

 

Hırsızlık

20.08.2010 Günü saat : 14.38 sıralarında Piriçelebi Mh. A.P. isimli şahsın bir işyerine girerek ilende bulunan sunta motorunu emanet dolabına bıraktığını, geri geldiğinde motorun yerinde olmadığını beyan ederek şikayetçi olduğu öğrenilmiştir.

 

İYİDERE İLÇE EMNİYET AMİRLİĞİ

 

Tek Taraflı Yaralamalı Maddi Hasarlı Trafik Kazası

23.08.2010 Günü saat : 10.10 sıralarında Sarayköy Tünelleri A.N.Ç. isimli şahsın kullandığı araçla kaza yaptığı öğrenilmiştir.

 

RİZE İL JANDARMA KOMUTANLIĞI

 

(a)     Emre aykırı davranış:

         Çayeli-Yamaç köyünde; 20 Ağustos 2010 günü saat 00.10 sıralarında 156 ihbar telefonuna gelen ihbar üzerine Y.Y. isimli şahsın evinin önünde gece 00.35 saatinde motoru ile odun keserken yakalanmıştır. Şahsa Kabahatler kanunu gereği 69 TL idari yaptırım uygulanmış ve evrakları Kaymakamlığa gönderilmiştir.

 

 (b)    Kasten Yaralama:

         İl Merkez-Muradiye Beldesi Kömürcüler Mahallesinde;20 Ağustos 2010 günü saat 01.20 sıralarında İ.G. isimli şahıs ailevi sorunlar nedeni ile bir aydır ayrı yaşadığı eşi C.G. ile konuşmak için kayınbabasının evine giderken eşinin kardeşi A.Y. ile karşılaşarak tartışmaya başladığı tartışma esnasında A.Y. isimli şahıs üzerinde bulunan 9 mm Çapında Ruhsatsız P.B. marka tabancasının çıkarıp İ.G. ’ e ateş etmek sureti ile bacağından yaralamıştır. Kaldırıldığı E.A.H. muayene ve tedavisine başlanarak müşahade altına alınmıştır.Hayati tehlikesi yoktur. Olayda kullanılan tabanca ele geçirilmiştir. C.Savcısının talimatı ile A.Y. alınan ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır.          

 

(c)    Yaralamalı Trafik Kazası:

        İl Merkez-Küçükçayır Köyünde; 20 Ağustos 2010 günü saat 09.00 sıralarında Y.A. yönetimindeki 53…Plakalı araç ile seyir halinde iken dikkatsizlik ve tedbirsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle yoldan çıkarak, yol kenarında bulunan toprak yığınına çarpması neticesinde araçta bulunan Y.D. isimli şahıs yaralanmıştır. Kaldırıldığı R.E.A.H. muayene ve tedavisi yapılarak taburcu edilmiştir. Hayati tehlikesi yoktur. C.Savcısının talimatı ile Y.A.’nın şüpheli olarak ifadesinin alınmasına müteakiben serbest bırakılmıştır.

 

(ç)     Taksirle Yaralama:

         Güneysu-Selamet köyünde; 20 Ağustos 2010 günü saat 10.30 sıralarında köy içinde 53…plakalı aracını çamura saplayan A.K. isimli şâhısa yardım eden Y.B. isimli şahıs aracın kayması neticesinde sol bacak ve başından yaralandığı tespit edilmiştir. Kaldırıldığı R.E.A.H. muayene ve tedavisi yapılarak taburcu edilmiştir. Hayati Tehlikesi Yoktur. Olay hakkında C.Savcısına bilgi verilerek talimatı ile A.K. şüpheli olarak ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

 

(d)     Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma:

         İyidere-Kalecik köyünde;20 Ağustos 2010 günü saat 15.00 sıralarında M.K. isimli şahıs evlenmek amacıyla S.Y. (1990 doğumlu) isimli şahsı kaçırdığı S.Y. ın babası M.A.Y. isimli şahsın müracaatı ile tespit edilmiştir. Olay hakkında C.Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanmıştır. Olay Şüphelisi M.K. isimli şahıs 22.30 da yakalanmış ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır.

 

(e)     Yasadışı Kenevir ekimi:

         Çayeli-Gemiciler Köyünde;20 Ağustos 2010 günü saat 16.00 sıralarında, alınan bir duyum üzerine A.F. isimli şahsın bahçesinde arama yapılmış ve yapılan aramada 10 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Kenevirlerin yapılan incelemesinde bakımları yapılmış ve gübrelenmiş vaziyette 100 cm ile 50 cm boylarında olduğu tespit edilmiştir. Olay hakkında C.Savcısına bilgi verilerek talimatı ile A.F. şüpheli olarak ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

 

(f)      Yüksekten Düşme:

         Çayeli-Gürpınar Köyünde;20 Ağustos 2010 günü saat 16.30 sıralarında, A.İ. isimli şahıs evinin önünde bulunan Armut ağacından Armut topladığı esnada dengesini kaybederek ağaçtan yere düşmesi neticesinde yaralanmıştır. Kaldırıldığı Ç.D.H. muayene ve tedavisi yapılarak taburcu edilmiştir. Hayati Tehlikesi Yoktur. Olayla ilgili olarak C.Savcısına bilgi verilmiş ve alınan talimatı ile tahkikata başlanmıştır.

 

(g)     Maden Kanunundaki Kabahatler:

         Çayeli-Madenli Beldesinde;20 Ağustos 2010 günü saat 19.35 sıralarında, Önleyici Hizmet Devriyesi tarafından M.A. isimli şahsın yönetimindeki 53…plakalı kamyonda yapılan kontrolde Çayeli-Buzluponar Köyünde bulunan K.O.B.M. adına ruhsatlı Maden Ocağından aldığı Onbeş Ton tahkimat malzemesine sevk fişi olmaksızın taşıdığı tespit edilmiştir. M.A. bağlı bulunduğu A.A.Ş hakkında idari yaptırım kararı uygulanmak üzere tutanak tanzim edilerek Kaymakamlık Makamına gönderilmiştir

 

(ğ)     İş Kazası:

         İl Merkez-Çaykent Beldesi-Üzümlü Mahallesinde; 20 Ağustos 2010 günü saat 18.00 sıralarında Hes Projesi kapsamında faaliyet gösteren T.İ.F. tünel içerisinde çalışan Y.Y. isimli şahsın Tünel inşaatının tavanından düşen yaklaşık 2 kg ağırlığındaki kaya parçasın başına isabet etmesi neticesinde yaralanmıştır. Kaldırıldığı R.E.A.H. ayakta yapılan muayene ve tedavisine müteakip taburcu edilmiştir. Olay hakkında C.Savcısına bilgi verilmiş ve alınan talimatı ile T.İ.F. Şantiye sorumlusu B.E.Y. şüpheli olarak ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

 

(h)     Diğer Kazalar:

         İkizdere-Sivrikaya Köyünde; 20 Ağustos 2010 günü saat 21.00 sıralarında M.S. isimli şahıs Ovit Yaylasında bulunan yayla evinde arkadaşı K.Y. ile birlikte bulunduğu sırada havanın soğuk olması nedeniyle sobayı tutuşturmak için benzin dökerek ateşledikleri sırada benzinin parlaması neticesinde M.S. ve K.Y. isimli şahıslar el, yüz ve ayaklarında yanıklar oluşmak suretiyle yaralanmışlardır. İ.S.M. ilk müdahaleleri yapılarak R.S.Y.D.H. sevk edilerek muayene ve tedavilerini başlanmıştır. Hayati Tehlikeleri yoktur. Olay hakkında C.Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanmıştır.

 

(ı)      İş Kazası:

         İyidere-Büyükçiftlik Köyünde; 21 Ağustos 2010 günü saat 10.00 sıralarında, O.T isimli şahıs kendisine ait marangoz atölyesinde çalıştığı esnada bir anlık dikkatsizlik neticesinde her iki elinin parmaklarını hızar makinesine kaptırarak parmaklarında oluşan derin kesiklerle hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır.

 

(i)      Hakaret:

         Fındıklı-Aslandere Köyünde; 21 Ağustos 2010 günü saat 10.04 sıralarında, B.Y. ve S.Y isimli şahıslar yaz aylarında çay işçiliği yapmak için gelen ve kendilerinden izinsiz olarak evlenen akrabaları S.Y. isimli şahsın evlendiği M.K. ve kardeşi A.K. ikamet ettikleri evde hakaret etmişlerdir. Olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır.

 

(j)      Mali Kaçakçılık:

         Çayeli-Kemer köyünde;21 Ağustos 2010 günü saat 17.00 sıralarında, kod uygulaması esnasında, L.A.S Firmasına ait 34 …plakalı ait yolcu otobüsünün bagaj kısmanda yapılan kontrolde G.Ö ve A.B isimli şahıslara ait valizlerde toplam (2.000) paket kaçak sigara yakalanmış, şahıs ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

 

(k)     Mali Kaçakçılık:

         Çayeli-Kemer köyünde;21 Ağustos 2010 günü saat 17.00 sıralarında, kod uygulaması esnasında, D.K.E.S. Firmasına ait 53 …plakalı ait yolcu otobüsünün bagaj kısmanda yapılan kontrolde M.A.U. isimli şahsa ait valizde toplam (440) paket kaçak sigara yakalanmış, şahıs ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

 

(l)      Mali Kaçakçılık:

         Derepazarı-Bürücek köyünde;21 Ağustos 2010 günü saat 14.00 sıralarında, kod uygulaması esnasında, U.S. Firmasına ait 61 …plakalı yolcu otobüsünün bagaj kısmında yapılan kontrol de, kime ait olduğu tespit edilemeyen iki adet bavul içerisinde toplam (1922) paket kaçak sigara yakalanmış, olayla ilgili olarak C.Savcısının talimatı ile araç muavini A.E. olay şüphelisi olarak ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

 

 

(m)    Mali Kaçakçılık:

         Derepazarı-Bürücek köyünde;21 Ağustos 2010 günü saat 14.00 sıralarında,kod uygulaması esnasında, U.S. Firmasına ait 53….plakalı yolcu otobüsünün bagaj kısmında yapılan kontrol de (610) paket kaçak sigara yakalanmış, C.Savcısının talimatı ile araç muavini S.A ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

 

(n)     Mali Kaçakçılık:

         Ardeşen-Işıklı köyü D-10 Devlet Karayolu üzerinde; 21 Ağustos 2010 günü saat 23.00 sıralarında, alınan bir duyum üzerine V.T.Seyahat Firmasına ait 34…plakalı ait yolcu otobüsünün bagaj kısmında yapılan kontrolde B.K isimli şahsa ait valizde toplam (450) paket kaçak sigara yakalanmış, şahıs ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

 

(o)     Kaybolma:

         Çamlıhemşin-Dikkaya köyünde;21 Ağustos 2010 günü saat 16.00 sıralarında, şizofren hastası olduğu tespit edilen M.S. isimli şahıs gezmek maksadı ile gittiği Pazar ilçesinden evine dönmemiş olup ailesi tarafından yapılan aramalara rağmen bulunamamıştır. C.Savcısına bilgi verilerek şahsı arama çalışmalarına başlanmıştır.

 

(ö)     Kasten yaralama:

         İl merkez-Ortapazar köyünde; 22 Ağustos 2010 günü saat 13.00 sıralarında daha önceden aralarında husumet bulunan şüpheli müştekiler M.Y. ve A.İ. tartışmışlar tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu M.Y., A.İ. sopa ile vurarak kasten yaralamıştır. Yaralı kaldırıldığı 82 yıl Devlet hastanesinde tedavisine müteakip taburcu edilmiştir. Hayati tehlikesi yoktur. C.Savcısının talimatı üzerine şüpheli müştekiler ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır.

 

(r)    Kişi veya Hatırasına Hakaret:

        Çayeli-Ortaköy köyünde; 22 Ağustos 2010 günü saat 14.10 sıralarında M.G. aralarında bulunan yol meselesi yüzünden H.Ş. küfür ve hakaret etmiştir. Mağdur 156 ihbar hattını arayarak şikâyetçi olduğunu beyan etmiştir. Olay yerine varan devriyeye tarafların birbirlerinden şikâyetçi olmadıklarını beyan etmele

ri ve C.Savcısının talimatı üzerine ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmışlardır.

 

(s)    Taksirle Yaralama:

         İl merkez-Gölgeli köyünde; 22 Ağustos 2010 günü saat 15.00 sıralarında Z.K. evinin önünde ağaç motoru ile odun keserken oğlu N.K.(2000 doğumlu) ayağının kayıp ağaç motorunun üzerine düşmesi sonucu sağ ayağından yaralanmıştır. Yaralı kaldırıldığı 82 yıl Devlet hastanesinde hayati tehlike geçirme yecek şekilde yaralanmış olup müşahade altına alınmıştır. C.Savcısının talimatı üzerine babası şüpheli olarak ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştır. 

 

(t)    Yaralamalı Trafik Kazası:

        Çayeli-Kestanelik köyünde; 22 Ağustos 2010 günü saat 15.50 sıralarında E.S. yönetimindeki 53… plakalı Kamyoneti ile Çayeli ilçesi istikametinden Kestanelik köyüne seyir halinde iken direksiyon hâkimi

yetini kaybetmesi neticesinde dereye uçması sonucu yaralamalı trafik kazası meydana gelmiştir. Araç sürücüsü ve araçta yolcu olarak bulunan R.S, M.H.S, A.S. olmak üzere 4 kişi yaralanmıştır. Yaralılar kaldırıldığı 82 yıl Devlet hastanesinde tedavisine müteakip taburcu edilmişlerdir. Hayati tehlikeleri yoktur. C.Savcısının talimatı üzerine şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır. Araçta tahmini 4.000 TL maddi hasar vardır. 

 

(l)      Yüksekten Düşme:

          İl merkez-Akpınar köyünde; 22 Ağustos 2010 günü saat 18.30 sıralarında S.G.K. (2007 doğumlu) evlerinin önünde oyun oynarken 4 metre yükseklikteki duvardan kafasının üzerine düşmesi sonucu yaralanmıştır.  Kaldırıldığı Eğitim ve Araştırma hastanesinde beyninde küçük çaplı kanama olduğu için yoğun bakıma alınmış olup hayati tehlikesi vardır. C.Savcısının talimatı üzerine annesi F.K. şüpheli babası H.K. müşteki olarak ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır.

 

         (a)     Taksirle Yangına Neden olma:

                           Pazar-Sessizdere Köyünde; 23 Ağustos 2010 günü saat 03.15 sıralarında K.B. isimli şahıs yönetiminde bulunan 53……….…. Plakalı araç ile Pazar ilçesinden Sessizdere Köyüne seyir halinde bulunduğu sırada aracın kaputunun alev alması neticesinde aracın tamamen yandığı tespit edilmiştir. Pazar İtfaiye müdürlüğünce olaya müdahale edilmiş ve yangın 04.30 sıralarında söndürülmüştür, Araçta 13.000 TL maddi hasar meydana gelmiştir. C.Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile Taksirle Yangına neden olma suçundan K.B. isimli şahsın şüpheli olarak ifadesi alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

 

         (b)     Şüpheli Ölüm:

                           Ardeşen-Hoşdere Köyü Fırtına deresinde; 23 Ağustos 2010 günü saat 12.00 sıralarında kıyıya vurmuş çıplak erkek cesedinin bulunduğu ihbarı üzerine yapılan araştırmada cesedin 20.08.2010 tarihinde Çamlıhemşin İlçesi Dikkaya köyünde kaybolan M.S. olduğu tespit edilmiştir. C.Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanıldığı, C.Savcısı ile birlikte olay yeri inceleme birimi tarafından ilk otopsi yapıldığı ancak ölüm sebebi belirlenememesi nedeniyle ceset üzerinde genel otopsi yapılması için T.A.T.K. sevk edilmiştir.

 

         (c)     Taksirle Yaralama: F.M

                   Çayeli-Madenli Beldesinde; 23 Ağustos 2010 günü saat 12.20 sıralarında F.S. isimli şahıs çay bahçesinde çay topladığı esnada kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından tespit edilemeyen cins ve çaptaki silahla yaralandığı tespit edilmiştir. Kaldırıldığı R.S.Y.D.H. muayene ve tedavisine başlanılmıştır. Hayati tehlikesi yoktur. C.Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır. Fail veya faillerin tespit edilerek yakalanması için çalışmalara başlanmıştır.

 

         (ç)     Kötü Muamele:

                  Pazar-Örnek Köyünde; 23 Ağustos 2010 günü saat 14.00 sıralarında F.N.İ. (1994 Doğumlu) isimli çocuk babası N.İ. tarafından 2006 yılında nikâhsız olarak evlendirildiği, eşinden ayrılarak baba evine döndüğü gerekçesi ile Basası N.İ. isimli şahıs tarafından dövüldüğü tespit edilmiştir. Sevk edildiği P.D.H. muayene ve tedavisi yapılarak adli rapor tanzim edilmiştir. Hayati tehlikesi yoktur. C.Savcısına olay hakkında bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılarak N.İ. isimli şahsın kötü muamele suçundan şüpheli olarak ifadesinin alınmasına müteakip C.Savcılığına sevk edilmiştir.

 

         (d)     İntihara Teşebbüs:

                           İyidere-Köşklü Köyünde; 23 Ağustos 2010 günü saat 10.00 sıralarında M.R. isimli şahıs girmiş olduğu ruhi bunalım neticesinde, sağ ve sol el bileklerini jiletle keserek intihara teşebbüs etmiştir. İ.S.M. yapılan ilk müdahalesine müteakip R.S.Y.D.H. sevk edildiği, R.S.Y.D.H. muayene ve tedavisi yapılarak taburcu edilmiştir. Hayati tehlikesi yoktur. C.Savcısına bilgi verilerek alınan talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.

 

         (e)     Maden Kanunundaki Kabahatler:

                           Çayeli-Madenli Beldesinde; 23 Ağustos 2010 günü saat 16.00 sıralarında Önleyici Hizmet devriyesi tarafından Y.D. isimli şahsın yönetimindeki 53……… plakalı araçta yapılan kontrolde K.O.B.M. adına ruhsatlı maden ocağından aldığı 30 metre küp tahkimat malzemesini sevk fişi olmaksızın naklettiği tespit edilmiştir. Kaymakamlık makamına gönderilmek üzere D.İ.A.Ş. hakkında maden kanununa muhalefet suçundan tutanak tanzim edilmiştir.

        

         (f)      Maden Kanunundaki Kabahatler:

                           Çayeli-Kaptanpaşa Beldesinde; 23 Ağustos 2010 günü saat 16.00 sıralarında Önleyici Hizmet devriyesi tarafından A.Ç.İ.A.Ş. ye  ait olduğu tespit edilen taş ocağından B.E. isimli şahsın H. marka İş makinesi ile izinsiz olarak çalışma yaparak 200 metreküp tahkikat malzemesi çıkardığı tespit edilmiştir. Ç.İ.Ö.İ.M. tarafından faaliyeti durdurulmuştur. Kaymakamlık Makamına gönderilmek A.Ç.İ.A.Ş. hakkında maden kanununa muhalefet suçundan tutanak tanzim edilmiştir.