Fatih Sultan KAR / İST.

 

Rize Vakfı΄nın geleneksel iftar yemeği Vakıf Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. 750 davetlinin katıldığı iftar da dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma ön plana çıktı.

 

Renkli konuklar

Yemeğe başta; İstanbul Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kahraman, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, Rizespor Başkan Yardımcısı Halim Mete, TCK.17.Bölge Müdür Yardımcısı Dr. Nurdan Apaydın, Gazeteci Tufan Türenç,Baba Reis Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Orhon Dervişoğlu, İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Hızır Asliyüksek, Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Emin Gürses ve  bir çok Rizeli işadamı, sanatçı, eğitimci, davetli katıldı.

 

Keçeli: Gelecek yılda buluşalım

Rize Vakfı Başkanı Orhan Keçeli; yemekte yaptığı konuşmada Rize Gündoğdu’da yaşanan sel felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yemeğe katılan davetlilere teşekkür etti. Rize Vakfı’nın Rize ile ilgili sosyal gündelik etkinliklerde üzerine düşen görevi yerine getirdiğini hatırlattı. Rize Vakfı Kurucu Başkanı Ziya Kalkavan’ı rahmetle andı. Fatih Sultan Kar tarafından hazırlanan ve Rize ilinin tarihinin gözler önüne seren Evvel Zaman İçinde Rize isimli kitabı her Rizeli’nin evinde bulundurması gereken kaynak bir eser olduğunu belirtti ve davetlilere tanıttı. Başkan Keçeli, başarılı çalışmalarından dolayı Yılmaz Ekşi ve Vakıf Sekreteri Serpil Hanım’ı sahneye çağırarak kendilerine teşekkür etti.

 

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise Rize Vakfı Başkanı Orhon Keçeli’nin kendisi için özel yeri olduğun u belirtti. Rize Belediye Başkanlığı adaylığı gündeme geldiğinde ilk kez Keçeli ile görüştüğünü desteğini aldığını söyledi. Bakırcı ayrıca “ Böyle bir gecede Rizelilerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Rize Vakfı’nın her etkinliğinde yer almaya çalışıyorum” dedi.

 

Reklam Bloğu

Geçen Yıl Bugün

25 Nisan 2023